Gelderland Bel 026 808 0100

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Gelderland

De mooiste aanbiedingen in de provincie Gelderland

Ballonvaart over Gelderland

Ballonvaren in Gelderland

Gelderland is qua landoppervlakte de grootste provincie van Nederland. Met al dat oppervlakte is er zeker genoeg te bekijken vanuit een luchtballon. De grootste steden zijn Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Naast deze grote steden heeft Gelderland ook heel wat prachtige kleinere steden en pittoreske dorpjes te bieden. Gelderland heeft de drie grote rivieren van Nederland door zich heen lopen. Te weten: de Rijn, de Waal en de IJssel, de Maas vormt de natuurlijke grens met Noord-Brabant. 

Uitzonderlijke natuur in Gelderland:

Deze provincie is rijk aan wonderschone natuurgebieden, van dennenbossen tot heide, van zandverstuivingen tot rivierbedden. De natuur in Gelderland is rijkelijk bedeelt aan dieren, planten en insecten. Geen wonder ook met zoveel fijne plekken om te wonen en groeien. Dit geldt natuurlijk ook voor de inwoners van Gelderland die dagelijks van de natuur kunnen genieten. 

Ervaar de historie van Gelderland tijdens het ballonvaren:

Naast natuur is er ook veel historie te ontdekken. Denk hierbij aan Paleis het Loo, Slot Loevestein, Jachthuis Sint Hubertus, Kasteel Doorwerth en Kasteel Huis Bergh. Om nog maar te zwijgen over de Hanzestad Zutphen met haar historische havens.
Varen we tijdens de ballonvaart over Het Nederlands Openluchtmuseum, dan zie je de Nederlandse historie in een notendop. Of vaar je misschien over de dieren van Burgers Zoo of de apen in de Apenheul? In gelderland is het allemaal mogelijk! 

Beleef de Gelderse natuur vanuit een luchtballon:

De mooiste wandelplaatsen ontdek je ook tijdens een ballonvaart over Gelderland. Zoals Nationaal Park de Hoge Veluwe en Veluwezoom, Radio Kootwijk, Posbank, de Ooijpolder of Kootwijkerzand. 

De wind bepaalt altijd welke richting wij op gaan. In Gelderland heb je gelukkig in elke windrichting prachtige natuurgebieden om te bewonderen. Met een beetje geluk zie je de verschillende landschappen in elkaar overgaan tijdens een ballonvaart over Gelderland. Zo komt het voor dat je zowel rivierbeddingen als bossen en de zandverstuiving kan zien. 

Zeker als wij hoog en snel genoeg varen. Dit weten wij helaas nooit van te voren. Op goede dagen kan onze luchtballon tot wel 2000 meter hoogte stijgen. Kun je nagaan wat voor uitzicht je dan hebt? 

Bedrijvigheid in Gelderland:

Gelderse inwoners zijn opgegroeid in een rijkdom aan natuur. Op mooie dagen zie je dan ook veel bedrijvigheid in de natuur vanuit een luchtballon. Denk aan wandelaars, mountainbikers, dagjesmensen, watersporters en ga zo maar door. Varen we over één van de vele steden of dorpen dan zie je gevulde terrassen, drukke winkelstraten en marktjes. 

Al met al is Gelderland een lust voor het oog. Kom het ook ervaren tijdens een ballonvlucht met Greetzz ballonvaarten. 

Opstijglocaties Gelderland:

 

Beoordeling op basis van 413 reviews
Klantbeoordelingen
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Gelderland?

Ballonvaart foto's Gelderland