Overijssel Bel 038 808 0100

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Overijssel

De mooiste aanbiedingen in de provincie Overijssel

Ballonvaart over Overijssel

Ballonvaren in Overijssel

De provincie vol Hanzesteden, rijk aan prachtige natuurgebieden, rust en ruimte, dat is Overijssel. Gecombineerd met gezelligheid en vol met recreatieve mogelijkheden. Een van deze leuke uitjes is een ballonvaart over Overijssel. Ontdek de schoonheid van deze provincie van bovenaf. Hieronder lees je waarom een ballonvlucht Overijssel zeker op jouw bucketlist moet staan. 

Ervaar de historie van Overijssel tijdens het ballonvaren 

Langs de IJssel hebben zich in de 12e tot 16e eeuw verschillende rivier dorpjes zich ontwikkeld tot Hanzesteden. Deze middeleeuwse handelsroute druk een historische stempel op deze provincie. De Hanzesteden: Deventer, Kampen, Zwolle, Hasselt, Ommen en Oldenzaal hebben een aantal mooie monumentale gebouwen aan deze periode overgehouden. Tijdens een ballonvaart heb je de kans om een deel van deze route te bekijken. Dit ligt natuurlijk wel aan de richting van de wind, waar wij geheel van afhankelijk zijn. Gelukkig is er in Overijssel een overschot aan mooie gebieden, dus er is altijd genoeg te zien tijdens een tocht per luchtballon over deze regio. 

Ballonvaart over de natuurgebieden van Overijssel 

Van Nationaal park de Weerribben Wieden, de Sallandse Heuvelrug en het Vechtdal, zo een paar prachtige natuurgebieden in Overijssel die schitterend zijn om vanuit de luchtballon te bewonderen. Bekijk de bekende bruggetjes van Giethoorn en de omliggende dorpjes. Zie de vele zeilboten, sloepen en kano’s die op zomerse dagen de kanalen vullen. Met wat geluk varen we van dit voormalig veengebied langs Zwolle richting het Vechtdal. Zo zie je verschillende mooie natuur tijdens één vlucht. 

Je kunt bij ons kiezen waar je in Overijssel wilt opstijgen. Voor de gewone vluchten zijn altijd een aantal vaste locaties beschikbaar, voor een privé-vlucht kun je ook een eigen locatie kiezen. 

Vaar je namelijk liever over de Sallandse Heuvelrug, het Hof van Twente, landgoed Twickel of één van de Overijsselse steden of dorpen? Dan heb je die mogelijkheid bij Greetzz altijd. Varen we niet over de gewenste plek heen, dan stijgen we misschien wel tot zo’n hoogte dat je het vanaf ver kunt zien. Onze ballonnen kunnen tot maximaal 2000 meter hoogte opstijgen bij gunstige weerscondities. En geen zorgen: van hoogtevrees heb je in een luchtballon geen last! 

Stap jij in onze luchtballon? Deze vaart duurt gemiddeld een uur. Daarvoor gaan we eerst nog samen de luchtballon start klaarmaken en word je gebracht en gehaald. Kom het beleven samen met jouw vrienden, familie of geliefde. 

Waar stap jij op?

 

Beoordeling op basis van 400 reviews
Klantbeoordelingen
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Overijssel?

Ballonvaart foto's Overijssel