Grave Bel 0486 745 000

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Grave

De mooiste aanbiedingen in de regio Grave

Start jouw ballonvaart in Grave!

Ballonvaren in Grave

Een ballonvaart vanuit Grave is een belevenis op niveau. Of om precies te zijn: op grote hoogte. Want op de rand van Noord-Brabant en Gelderland valt heel wat te zien. Zeker wanneer je Grave en omgeving bekijkt vanuit een heteluchtballon. Boek een vlucht, stap in en vaar mee!

Ballonvaren over Grave, Noord-Brabant en Gelderland is een feest. Voor alle zintuigen, want dit is genieten van het uitzicht, luisteren naar de stilte en een gevoel van verwondering. Een supergoed idee dus voor een familiedag, een bedrijfsuitje of een cadeau aan je vriend of vriendin. Wat een geschenk: varen boven Grave en omgeving, de plek waar je woont!

Jouw GreetZZ ballonvlucht begint in Grave

Welkom in vestingstad Grave: opstapplaats en het begin van jouw ballonvaart over Noord-Brabant. De ligging van Grave is prachtig. Uitgestrekte weilanden, natuurgebieden én… water! Veel water. Met de ligging aan de Maas, rivieren de Raam en Graafsche Raam mag je Grave met recht een waterstad noemen. Mét een bijzondere kern: de Sint-Elisabethkerk, het Arsenaalplein en de John S. Thompsonbrug, de brug waarmee Grave zich over de Maas verbindt met Gelderland.

Zodra je vanuit Grave opstijgt en de ballonvlucht begint, zie je het vele natuurschoon rondom de stad, als een lappendeken zo gevarieerd. Natuurgebied Mariëndaal, het Gasselse bos, het Raamdal en de Kraaijenbergse Plassen. Schitterend om het allemaal eens van boven te bewonderen. Elke windrichting is mooi wanneer we vertrekken vanuit dit fijne plaatsje aan de Maas. Het uitzicht is altijd goed vanuit een GreetZZ heteluchtballon. Wist je trouwens dat wij de grootste manden van Europa hebben?

Ballonvaren en Grave, een tóp idee!

Ballonvaren in dit prachtige stukje Nederland is ronduit bijzonder. Dat voel je vanaf het moment dat je instapt en opstijgt. Met zoveel mooie dorpen en plaatsen om Grave heen is het uitzicht in Noord-Brabant altijd verrassend en vól herkenningspunten. Velp, Reek en Schaijk. Met over de Maas nog Nederasselt, Lunen en daarachter de Overasseltse- en Hatertse Vennen gevolgd door Nijmegen en de brede Waal.

Staat de wind richting het Westen? Dan varen we met de N324 mee richting Heesch, Oss, Rosmalen en Den Bosch, de bekende hoofdstad van Noord-Brabant met natuurlijk een skyline die je absoluut herkent aan de horizon. Waar de wind onze GreetZZ heteluchtballon ook mee naartoe neemt, jouw uitje wordt altijd een succes.

Zoek je dus iets heel bijzonders om samen met je vrienden, familie of collega’s te beleven? Boek dan een GreetZZ ballonvaart boven Noord-Brabant. Plezier gegarandeerd!

 

Bel ons in Grave: 0486 745 000

Start jouw ballonvaart in Grave! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Grave
Jan van cuykdijk 1
5361 HM Grave
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0486 745 000

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Grave vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Grave vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Grave vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 1 reviews
Klantbeoordelingen regio Grave
Klantbeoordelingen
8.8 / 10

Ballonvaren in Grave?

Ballonvaart foto's Grave