Landgraaf Bel 045 808 0100

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Landgraaf

De mooiste aanbiedingen in de regio Landgraaf

Ballonvaren Landgraaf? Limburg op z’n mooist!

Ballonvaren in Landgraaf

Ballonvaart vanuit Landgraaf, dé plek om jouw ballonvaart boven Limburg te beginnen. Stap in onze GreetZZ luchtballon en beleef de zuidelijkste provincie van Nederland eens op een heel andere manier. Bekijk de glooiende omgeving van boven, herken jouw eigen omgeving en ontdek nieuwe plekken. Welkom aan boord!

Ballonvaren over Landgraaf is een feest, dat ontdek je zodra we opstijgen. En eigenlijk al daarvoor, want een echte GreetZZ ballonvaart begint al op vaste grond. Een gezellige ontvangst en check-in en als je het leuk vindt, mag je ons assisteren bij de opbouw van de luchtballon. En dan, waar je écht voor komt: de ballonvaart boven Landgraaf en Limburg. De lucht in!

Landgraaf en ballonvaren: een topcombinatie!

Met een luchtballon opstijgen vanuit Landgraaf biedt mogelijkheden. Deze gemeente in de Oostelijke Mijnstreek is een bijzonder stukje Limburg, zoals eigenlijk de hele provincie uniek is. Natuurlijk kent iedereen Landgraaf van Pinkpop, de nationale trots op festival gebied. Wist je dat GreetZZ ballonvaarten zelfs kunnen opstijgen vanaf het Pinkpop terrein? Wil je een bijzonder uitje dan is dit er zeker één!

Een ballonvlucht beginnen in Landgraaf heeft zo z’n voordelen. Zo varen we, als de wind het zo heeft bedacht, over Heerlen met zijn Glaspaleis, vele kapellen en kastelen. Verderop het mooie Hoensbroek en Schinnen. En recht omhoog richting Brunsum, onderweg varen we over de Brunssummerheide. Een uniek landschap met bos, vennen en heide. Dit is hoe je Limburg hoopt te zien vanuit een luchtballon. En het mooie is: heel Limburg is prachtig vanuit een GreetZZ heteluchtballon, dus elke ballonvaart is bijzonder, waar de wind ons ook naartoe neemt.

Ballonvaren in Limburg: grenzeloos genieten

Er is nog iets bijzonders aan een ballonvlucht in dit oostelijke deel van Limburg. Naast het beeldschone Valkenburg en het eeuwenoude Maastricht aan de horizon, wachten aan de andere kant de Duitse en Belgische grens. En ook daar varen we dikwijls langs en voorbij. Zo zie je, een ballonvlucht over Landgraaf en Limburg is grenzeloos genieten!

 

Bel ons in Landgraaf: 045 808 0100

Ballonvaren Landgraaf? Limburg op z’n mooist! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Landgraaf
Mensheggerweg 38
6372 PX Landgraaf
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 045 808 0100

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Landgraaf vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Landgraaf vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Landgraaf vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 2 reviews
Klantbeoordelingen regio Landgraaf
Klantbeoordelingen
9.8 / 10

Ballonvaren in Landgraaf?

Ballonvaart foto's Landgraaf