Arnhem Bel 026 808 0100

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Arnhem

De mooiste aanbiedingen in de regio Arnhem

Ballonvaart Arnhem: varen en genieten!

Ballonvaren in Arnhem

Ballonvaart  Arnhem is een vlucht zonder grenzen. Vanuit deze Gelderse stad kunnen we elke kant op. Laat je verrassen door de richting van de wind én door het betoverende uitzicht vanuit een GreetZZ luchtballon boven Arnhem. Vanaf het moment van opstijgen is het groots genieten, op grote hoogte uiteraard!

Laat jezelf meevoeren in een ballonvlucht Arnhem en ontdekt de omgeving. Ballonvaren boven een stad met zoveel bezienswaardigheden, dat is een waar feest! Alleen al vanwege de mooie ligging aan de rivieren de Nederrijn, de IJssel en de Sint-Jansbeek. En natuurlijk omdat de zuidrand van Arnhem aan de Veluwe grenst. Mede daardoor is Arnhem rijk aan prachtige parken zoals Sonsbeek en Zypendaal. Schitterend om te zien vanuit een langzaam voortbewegende luchtballon.

Ballonvaren Arnhem: de mooiste opstaplocatie!

Het is ronduit genieten in een luchtballon boven de groene omgeving van Arnhem. Nationaal Park De Hoge Veluwe, de dorpen Hoenderloo, Renkum en Elst. In welke richting je ook kijkt, hoog boven de zandvlakten, weilanden en landerijen zie je pas echt hoe overweldigend het groen hier is. Een gedroomde combinatie dus: ballonvaren, Arnhem en de natuur.

Stedelijk is het gebied overigens ook. Want op steenworp afstand van Arnhem, aan de andere kant van rivier de Waal, ligt nog een stad van omvang: Nijmegen. Bekend van onder meer zijn Vierdaagse, de Boterwaag aan de Grote Markt en het bezongen Kronenburgerpark. Allemaal te zien wanneer je Arnhem kiest als opstapplaats voor jouw ballonvaart én als de wind onze GreetZZ luchtballon in zuidelijke richting voert.

Ballonvlucht Arnhem is altijd een goed idee. En het kan op het moment dat jij dat het liefst beleeft. In de ochtend met een zakenrelatie? In de avond met vrienden of familie? Nu of volgende week, alles is mogelijk want GreetZZ Ballonvaarten heeft de grootste vloot van Nederland. Je kunt kiezen uit meer dan 1000 ballonvluchten. Waar wacht je nog op: stap in, laat je meevoeren en geniet van een onvergetelijke ballonvaart!

 

Bel ons in Arnhem: 026 808 0100

Ballonvaart Arnhem: varen en genieten! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Arnhem
Delta 131
6825 MP ARNHEM
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 026 808 0100

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Arnhem vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Arnhem vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Arnhem vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 5 reviews
Klantbeoordelingen regio Arnhem
Klantbeoordelingen
9.8 / 10

Ballonvaren in Arnhem?

Ballonvaart foto's Arnhem