Valkenswaard Bel 040 303 0329

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Valkenswaard

De mooiste aanbiedingen in de regio Valkenswaard

Ballonvaren Valkenswaard: uitzicht op Brabant

Ballonvaren in Valkenswaard

Een ballonvaart boven Noord-Brabant vraagt om een bijzondere opstapplaats: Valkenswaard! Ballonvaren vanuit dit puur Brabantse dorp is altijd een goed idee. In dit zuidelijke stukje Nederland is namelijk nogal wat moois te zien! Wil je het met eigen ogen zien? Boek dan snel een GreetZZ ballonvaart en bekijk Noord-Brabant van boven! 

Begin jouw uitje op niveau in Valkenswaard. Of je nu vanuit de richting Eindhoven, Tilburg, Venlo of van over de Belgische grens komt: het dorp is door de vele wegen voor iedereen goed bereikbaar. Dat maakt dit mooie dorp ook het perfecte startpunt voor een ballonvaart met je vrienden, familie of collega’s. Een familiedag of een bedrijfsuitje? Dan moet je absoluut in Valkenswaard én bij GreetZZ Ballonvaarten zijn! 

Ballonvaren in Noord-Brabant, da’s een goed idee!

Dit dorp aan de Belgische grens heeft een rijk verleden, het stamt terug tot in de vroege middeleeuwen. En dat zie je ook wanneer we langzaam opstijgen met onze heteluchtballon. De statige Sint Nicolaaskerk, het Weerderhuys aan de Markt en de Venbergse Watermolen. Van boven gezien zal de schoonheid ervan je zeker opvallen. 

Kijk goed om je heen wanneer we omhoog varen het luchtruim in. Aan de noordelijke horizon herken je direct de skyline van een van de grootste steden van de provincie: Eindhoven, met zijn Van Abbemuseum, Phillips Stadion en Sint-Catharinakerk met de twee scherpe torenspitsen. En zie je Helmond, Neunen, Best en Oirschot al schitteren in de verte? We varen er wellicht overheen als de wind ons meeneemt naar het noordwesten, onderweg naar kermisstad Tilburg. 

Boek een belevenis bij GreetZZ Ballonvaarten 

Staat de wind op de dag van jouw ballonvaart boven Noord-Brabant de heel andere kant op? Dan varen we via Dommelen, Deelshurk en Venbergen de Belgische grens over. Nerpelt, Lommel, Overpelt; kleine plaatsjes met een typisch Belgisch karakter. Daarachter wacht je een bijzondere verrassing. Hier ligt het grootste avonturenbos van Vlaanderen: het groener dan groene Bosland. Een enorme zandvlakte, helderblauwe meertjes, heidevelden en naald- en loofbossen trekken langzaam onder je door. Alsof je over een kleurrijk schilderij vaart! 

Ballonvaren in Zuid-Nederland is ronduit bijzonder. Een avontuur dat je móet meemaken. Dat ervaar je vanaf het moment dat je opstapt in Valkenswaard. Laat je verrassen door de richting van de wind én door het betoverende uitzicht vanuit een GreetZZ luchtballon boven een betoverend Noord-Brabant. Kies een datum voor jullie uitje in de lucht, boek jullie ballonvlucht en geniet van onvergetelijke momenten!

 

Bel ons in Valkenswaard: 040 303 0329

Ballonvaren Valkenswaard: uitzicht op Brabant | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Valkenswaard
Monseigneur Smetsstraat 45
5551 AB Valkenswaard
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 040 303 0329

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Valkenswaard vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Valkenswaard vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Valkenswaard vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 2 reviews
Klantbeoordelingen regio Valkenswaard
Klantbeoordelingen
10.0 / 10

Ballonvaren in Valkenswaard?

Ballonvaart foto's Valkenswaard