Ridderkerk Bel 0180 745 211

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Ridderkerk

De mooiste aanbiedingen in de regio Ridderkerk

Ballonvaren Ridderkerk: ontdek Zuid-Holland

Ballonvaren in Ridderkerk

Een ballonvaart boven Zuid-Holland begint in Ridderkerk. Gelegen in het hart van de provincie is deze stad dé opstapplaats voor een ballonvlucht op niveau. Hier wisselen de Randstad en de natuur elkaar naadloos af. Een ballonvaart vol unieke vergezichten, dat is zeker. Boek nu jouw ballonvaart bij GreetZZ en bereid je voor op een onvergetelijke ervaring. 

Ballonvaren en Ridderkerk gaan perfect samen. Dit randstedelijk gebied heeft veel bijzonders in petto. Drukke steden, uitgestrekte natuurgebieden en brede rivieren: hier heb je wat te bekijken vanuit de mand van onze enorme heteluchtballon. Groots zijn onze GreetZZ ballonnen zeker, net als de manden. We varen met tot wel 35 passagiers in één mand! Perfect dus voor die vriendenreünie, die familiedag of dat bedrijfsuitje! 

Ballonvaren rond de Randstad

Stap in en stijg op vanuit Ridderkerk. Terwijl we langzaam omhoog gaan, zie je meteen waarom dit dé plek is voor jouw ballonvaart boven Zuid-Holland. Hier in de Stadsregio Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag weet je bijna niet welke richting je op moet kijken. Noord, oost, zuid of west, je uitzicht is altijd opperbest. 

Varen we in noordelijke richting dan kruizen we de eerste rivier: de Nieuwe Maas. Over Bakkerskil varen we rustig verder langs Krimpen aan de Lek en over de groene graslanden rond Krimpen aan den IJssel. Daarachter Capelle aan den IJssel, Oostgaarde en Ouderkerk aan den IJssel. Hoe de plaatsen aan hun namen komen, mag duidelijk zijn… Ze liggen allen aan de Hollandse IJssel. Water dus, veel water. Een typisch Hollands landschap, bijzonder om te bekijken vanuit een heteluchtballon! 

Opstijgen onder de rook van Rotterdam betekent uitzichten en vergezichten vol herkenbare punten aan de horizon. Ten noordoosten van Ridderkerk zie je al snel Stadion Feijenoord en even verderop de Erasmusbrug. Kijk je goed dan herken je meer gebouwen die ‘Rotjeknor’ zo uniek maken. De Euromast, Montevideo en misschien zelfs wel de Markthal en Van Brienenoordbrug. De Randstad glinstert je tegemoet! 

Doen in de Randstad: ballonvaren met GreetZZ

Maar dit stukje Zuid-Holland heeft meer gezichten. Want neemt de wind ons mee in zuidoostelijke richting dan wacht jou en je vrienden een verrassing zoals alleen Moeder Natuur die kan bedenken. Via Hendrik-Ido-Ambacht varen we langs de A16 richting Zwijndrecht. En passeren we Dordrecht dan is het tijd om je ogen nog eens extra goed de kost te geven… Achter de Nieuwe Merwede kijk je zo de provinciegrens over, hier kijk je vanuit de heteluchtballon zo ineens uit over Noord-Brabant én… Nationaal Park De Biesbosch. 

Een rivierdelta met getij, uniek binnen Nederland. Uitgestrekte wilgenbossen, kleine eilandjes en kronkelende kreken. Hoe vaak zie je het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa vanuit een luchtballon? Dit is je kans! Geniet van een werkelijk unieke ervaring, boek een ballonvaart boven dit prachtige stukje Nederland. Kies je datum en moment. ’s Ochtends of juist aan het begin van de avond: welk moment je ook kiest, een GreetZZ ballonvaart boven Zuid-Holland is altijd 100% genieten!

 

Bel ons in Ridderkerk: 0180 745 211

Ballonvaren Ridderkerk: ontdek Zuid-Holland | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Ridderkerk
Oosterparkweg 13
2986 AJ Ridderkerk
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0180 745 211

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Ridderkerk vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Ridderkerk vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Ridderkerk vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 1 reviews
Klantbeoordelingen regio Ridderkerk
Klantbeoordelingen
10.0 / 10

Ballonvaren in Ridderkerk?

Ballonvaart foto's Ridderkerk