Soest Bel 035 303 1409

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Soest

De mooiste aanbiedingen in de regio Soest

Ballonvaart Soest, een unieke belevenis

Ballonvaren in Soest

Begin jouw ballonvaart boven midden-Nederland in Soest. Het hart van de provincie Utrecht is een van de mooiste opstapplaatsen voor een vlucht met een heteluchtballon. Dit deel van Nederland heeft zóveel te bieden. Van grote steden tot natuurgebieden, en alles wat daar tussen zit. Boeken, opstijgen en ervaren dus. Welkom bij GreetZZ Ballonvaarten! 

Soest en omgeving lijken gemaakt voor ballonvaarten. Want vanuit de lucht bekeken is dit stukje Nederland misschien wel op haar mooist. Soest, Soesterberg en buurtschap Soestduinen zijn omgeven door duinen, bossen, heidevelden en weilanden. Heerlijk om doorheen te wandelen, magisch om overheen te varen met een luchtballon. Verras jezelf en je vrienden, familieleden of collega’s met een uniek uitje! 

Begin jullie ballonvaart in Soest

Opstijgen vanuit Soest… Waar moet je kijken!? Elk uitzicht is als een schilderij zo mooi en bijzonder. Al bij het opstijgen zie je hoe mooi Soest zelf is. De Grote Kerk in het oude deel van deze plaats. En molen De Windhond. En kijk je in oostelijke richting dan kun je Amersfoort niet missen, met zijn beroemde Koppelpoort en Dierenpark Amersfoort. Leusden, Oud-Leusden, Soesterberg en Huis Ter Heide. Er grenst zoveel unieks aan deze Gooise plaats. 

Minstens zo uniek is de intens groene omgeving. Laten we meteen de grootste parel maar noemen: de Utrechtse Heuvelrug, uitgestrekt van Hilversum tot Wageningen. Met verspreid over, aan en tussen het gebied Bilthoven, Zeist, Austerlitz, Maasbergen en Valkenheide. Alleen al vanwege deze plaatsen is een zuidoostelijke windrichting een waar cadeau. En dan de natuur van dit gebied. Heuvels, bossen, heide en uiterwaarden van het Gooimeer bij Huizen tot de Grebbeberg bij Rhenen. Een lappendeken, daar doet dit natuurgebied jou zeker aan denken wanneer je het bekijkt vanuit onze GreetZZ heteluchtballon! 

Ballonvaren in regio Utrecht: doen! 

Verder varen in noordwestelijke richting? Zeg maar voluit ja, want dit wil je zien en beleven! Via Baarn komen we als snel bij Hilversum, mediastad van Nederland. Herken je het overbekende MediaPark? En kijk vooral ook naar de horizon, want achter ‘Hillywood’ liggen Bussum, vestingstad Naarden, Huizen én het bekende Gooimeer. Bij helder weer zie je aan de overkant van het water vast en zeker Almere liggen. En misschien zelfs de vlakke Flevopolder met zijn ontelbare windmolens. 

Zaken we af naar het zuiden dan wachten we meer water. Een bekend stukje waterrijk Gooi: de Loosdrechtse Plassen, een aaneenschakeling van meren en plassen. Kijk goed, want er dobberen mooie en snelle bootjes op het water. Neemt de wind ons verder mee naar beneden dan kun je de volgende stad niet missen aan de horizon. We zeggen de Dom, de Inktpot, de Rabotoren en de Prins Clausbrug… Juist: Utrecht! Omringd door Zeist, Houten, Nieuwegein, Harmelen en Maarssen vaar je nu ineens langs een randstedelijke omgeving. 

Zo afwisselend kan een ballonvaart boven de provincie Utrecht zijn. Dat wil je beleven. Het liefst natuurlijk met je vrienden, familieleden of collega’s. Dat kan bij GreetZZ. Het enige dat je hoeft te doen, is een passende datum uitkiezen, instappen in jouw heteluchtballon, opstijgen - dat doen wij - en… genieten! Tot snel dus in een van onze GreetZZ heteluchtballonnen!

 

Bel ons in Soest: 035 303 1409

Ballonvaart Soest, een unieke belevenis | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Soest
Soesterengweg 101
3764 TL Soest
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 035 303 1409

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Soest vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Soest vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Soest vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 402 reviews
Klantbeoordelingen
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Soest?

Ballonvaart foto's Soest