Overbetuwe Bel 0481 745 014

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Overbetuwe

De mooiste aanbiedingen in de regio Overbetuwe

Ballonvaart Overbetuwe: Een ware belevenis!

Ballonvaren in Overbetuwe

Ballonvaren boven Overbetuwe, dat is Gelderland op z’n best. En wij kunnen het weten, we varen hier namelijk al jaren boven de regio. Omdat we het zo mooi vinden hier. We weten zeker dat jij minstens zo zal genieten. Net als je vrienden, collega’s of medewerkers. Waarom je zéker eens een ballonvaart boven Gelderland moet boeken? We vertellen het je graag!

Ballonvaren en Overbetuwe zijn voor elkaar gemaakt. Gelegen boven de Waal, pal onder Arnhem en omringd door de leukste plaatsen en mooiste natuurgebieden… Dit gebied als opstapplaats is een superidee. De directe omgeving zit vol bezienswaardigheden. De stuw in de Nederrijn bij Driel, de Peperbus in Heteren, het witte kerkje bij Slijk Ewijk, de slingerende Waaldijk met zijn fietsers en wandelaars. Een ballonvlucht in Overbetuwe is gewoon een heel goed idee!

Ballonvaren boven midden Nederland

Elke windrichting is goed om van hieruit op te stijgen, dat beloven we je. Heeft de wind zin in een zuidelijk avontuur? Prachtig, want dan varen we over de Waal richting Beuningen en Wijchen zo naar Nijmegen. Woon je hier dan ga je veel herkennen: Grote of Sint-Stevenskerk met de Lange Hezelstraat, het Waaggebouw, Kronenburgerpark… Bekend én geliefd. Zeker ook vanuit een heteluchtballon indrukwekkend om te bekijken.

Misschien draait de wind wel naar het oosten en varen we via Groesbeek of Berg en Dal de Duitse grens over. Zo het natuurgebied Düffel-Kellener Altrhein und Flussmarschen in, of nog verder naar Kleef en Kellen.

Zoals we al vertelden, elke windrichting maakt een ballonvaart boven Gelderland even bijzonder. Want varen we naar het oosten, via Renkum, Arnhem of Wageningen, dan wachten je natuurgebieden die je ongetwijfeld kent maar nu wellicht voor het eerst van grote hoogte gaat zien: de Utrechtse Heuvelrug en Nationaal Park De Hoge Veluwe. Groene bossen, goudgele zandvlakten en paarse heidevelden. Vanuit een heteluchtballon ziet dit stukje Nederland eruit als een kleurrijke lappendeken!

Jouw ballonvlucht over Gelderland: onvergetelijk!

Verscheidenheid zie je ook wanneer de wind koers zet naar het westen. Volgen we het schitterende water van rivier de Waal dan komen we via Druten al snel bij Tiel, bekend van de fruitteelt en de vele kwekerijen en kassen. Bijzonder om te zien vanuit vogelvluchtperspectief. Varen we door dan moet je zeker naar de horizon kijken, want achter Culemborg en Wijk bij Duurstede glinsteren Nieuwegein en Utrecht aan de skyline. Bij helder weer zie je misschien zelf de Dom boven alles uitsteken.

Laat jezelf en je vrienden, familie of medewerkers betoveren door het Gelderse landschap. Boek een GreetZZ ballonvaart vanuit Overbetuwe. Stap in, stijg op en… geniet!

 

Bel ons in Overbetuwe: 0481 745 014

Ballonvaart Overbetuwe: Een ware belevenis! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Overbetuwe
De Park 12
6661 NW Overbetuwe
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0481 745 014

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Overbetuwe vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Overbetuwe vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Overbetuwe vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 1 reviews
Klantbeoordelingen regio Overbetuwe
Klantbeoordelingen
10.0 / 10

Ballonvaren in Overbetuwe?

Ballonvaart foto's Overbetuwe