Hardenberg Bel 0523 745 004

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Hardenberg

De mooiste aanbiedingen in de regio Hardenberg

Ballonvaart Hardenberg: zicht op Overijssel

Ballonvaren in Hardenberg

Vanuit een heteluchtballon beleef je Overijssel op z’n best. En op z’n mooist! Vooral wanneer je jouw ballonvaart start in Hardenberg. Deze stad ligt werkelijk perfect voor een betoverende ballonvlucht over Overijssel, Drenthe en misschien zelfs een stukje Duitsland. Bij GreetZZ zeggen we wel eens: ballonvaren en Hardenberg zijn voor elkaar gemaakt. Boek daarom nu een ballonvlucht Hardenberg en ontdek het zelf! 

Natuurlijk is het overal geweldig ballonvaren boven Nederland, maar Hardenberg heeft iets speciaals. Iets unieks. De stad zelf bezit natuurlijk mooie pareltjes die vanuit de lucht nog iets meer schitteren. Maar het is de groene omgeving die je écht zal verwonderen. Hier vind je namelijk het Vechtdal. Zoiets prachtigs zie je niet elke dag. Daarom moet je beslist eens in een GreetZZ heteluchtballon stappen. Maak er een vriendendag van of een onvergetelijk bedrijfsuitje!

Jouw ballonvlucht vanuit Hardenberg: ontdek Overijssel van boven!

Zodra de luchtballon gevuld is met het hete lucht en de piloot én - uiteraard! - alle passagiers in de mand zijn gestapt, kan het beginnen: we stijgen op. Nu zie je Hardenberg op z’n best. Het bekende stationnetje, de Stephanuskerk met zijn spitse toren en het markante geruite Gemeentehuis. Meteen valt je blik op de directe omgeving. Vol groen en een kronkelend riviertje…

Het is de Vecht. Want Hardenberg ligt aan de voet van het Vechtdal, een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Staat de wind in zuidwestelijke richting dan varen we mee met de stroom van de rivier. Rheeze, Bergentheim, Marienberg, Beerze en Stegeren… De schilderachtige plaatsjes volgen elkaar op. Allen gelegen aan de oevers van de Vecht. En allen omringd door groen en natuur.

Ommen, Lemele en Dalfsen volgen. En aan de horizon zie je bekende gebouwen glinsteren. Dat moet Zwolle zijn, met de Peperbus, de Sassenpoort en de herkenbare hoge kantoortorens. Wat een bijzonder cadeau om dit te mogen zien vanaf grote hoogte. En vanuit de grote, veilige mand van de GreetZZ heteluchtballon die voor nu even helemaal van jou en je medepassagiers is!

Boek een ballonvaart Hardenberg bij GreetZZ Ballonvaarten!

Varen we omhoog, naar het noordwesten, dan staat je nog meer dorpen, steden en bovenal natuur te wachten. Want achter Meppel liggen Wanneperveen en het wereldberoemde Giethoorn, omsloten door water én door Nationaal park Weerribben-Wieden. En vergeet niet, óók in oostelijke richting zijn de uitzichten en vergezichten adembenemend. Over de Duitse grens zie je al gauw Wilsum liggen, en wellicht herken je Neuenhaus en Osterwald.

Je ziet het, opstappen in Hardenberg heeft veel verrassingen in petto. In welke richting de wind ons ook meeneemt, ballonvaren over Overijssel en het Vechtdal is altijd een feest. Kies een van de vele momenten en boek een vlucht. Boek een belevenis bij GreetZZ Ballonvaarten!

 

Bel ons in Hardenberg: 0523 745 004

Ballonvaart Hardenberg: zicht op Overijssel | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Hardenberg
Gedempte Haven 8
7772 VD Hardenberg
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0523 745 004

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Hardenberg vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Hardenberg vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Hardenberg vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 413 reviews
Klantbeoordelingen
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Hardenberg?

Ballonvaart foto's Hardenberg