Ede Bel 0318 742 074

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Ede

De mooiste aanbiedingen in de regio Ede

Ballonvaren in Ede: Gelderland op z’n mooist

Ballonvaren in Ede

Een ballonvaart in en rond Ede? Doen! Want hier in de bijzonder groene provincie Gelderland ga je veel moois zien. Dat weten wij zeker, want dit is ook voor onze ervaren ballonvaarders een favoriet gebied. Deze plaats en regio hebben alles wat je tijdens een ballonvlucht over Nederland kunt wensen. Boeken en genieten dus! 

Ede is een gedroomde opstapplaats voor jouw ballonvlucht. Goed bereikbaar voor jouw vrienden, familie, collega’s of medewerkers. Met wie je dit unieke uitje ook gaat beleven, iedereen weet deze stad in Gelderland goed te vinden. Ede is dan ook bekend - door onder meer de Slag om Arnhem - en geliefd - door bijvoorbeeld de unieke ligging in een enorm groen gebied. Deze ballonvaart wordt een belevenis, dat is zeker!

Ballonvaren vanaf Ede over groen Gelderland!

Al op het moment dat onze GreetZZ heteluchtballon opstijgt ervaar je waarom Ede zo’n bijzondere stad is. De vele kerken waaronder de Oude Kerk én de Nieuwe Kerk, de Concordiamolen en Doesburger molen: let je een beetje op, dan ga je het allemaal zien en herkennen. Drijven we rustig verder naar het zuiden, dan herken je ook Bennekom, Leeuwen en uiteraard Wageningen en Rhenen. Beide prachtig gelegen aan rivier de Nederrijn.

Kijk je in westelijke richting naar de horizon dan wachten Elst en het grotere Veenendaal, de directe buur van Ede. Inmiddels varen we nu ook boven provincie Utrecht, want stijg je op in aan de rand van Gelderland ben je de provinciegrens zo over. Totaal ongemerkt, want de betoverende vergezichten en uitzichten hebben je compleet in hun macht. En dat is precies de bedoeling van ballonvaren vanaf Ede. Daar mag je grenzeloos van genieten!

Boek jouw belevenis bij GreetZZ Ballonvaarten

De heel andere kant op, direct aan de oostkant van de stad, wacht je een groen geschenk: omringd door de plaatsen Otterlo, Oud-Reemst, Deelen en Hoenderloo ligt hier Nationaal Park De Hoge Veluwe. Zover als je blik rijkt, zie je uitgestrekte bossen, natuurlijke zandvlakten, beekjes en vennen. Dit is Nederland van boven en Holland op zijn mooist. Zo beleef je ons lang alleen vanuit een GreetZZ heteluchtballon.

Alle reden om te kiezen voor dit werkelijk unieke uitje. Verras je vrienden, bedankt je medewerkers of verwen jezelf: boek een ballonvaart over Gelderland. Een van de mooiste geschenken die je kunt geven. Wij van GreetZZ kunnen weten!

 

Bel ons in Ede: 0318 742 074

Ballonvaren in Ede: Gelderland op z’n mooist | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Ede
Kernhemseweg 101
6718 ZB Ede
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0318 742 074

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Ede vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Ede vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Ede vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 400 reviews
Klantbeoordelingen
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Ede?

Ballonvaart foto's Ede