Amersfoort Bel 033 808 0100

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Amersfoort

De mooiste aanbiedingen in de regio Amersfoort

Ballonvaren in Amersfoort? Een ware belevenis

Ballonvaren in Amersfoort

Ballonvaren over Amersfoort en haar prachtige regio? Een geweldig idee en een fantastische ervaring! Bovendien is het misschien wel de mooiste opstapplaats voor een ballonvaart in de provincie Utrecht. Om vele redenen…

Ballonvaren en Amersfoort horen sinds jaar en dag bij elkaar. Van oudsher is het voor velen een geliefde en zelfs favoriete plaats om met een luchtballon op te stijgen. Natuurlijk omdat ballonvaren op zich al een onvergetelijke ervaring is, maar vooral ook door de prachtige en gevarieerde omgeving. Het staat garant dat een ballonvlucht Amersfoort een unieke ervaring is met de mooiste uitzichten en vergezichten.

Amersfoort: jóuw startlocatie voor een ballonvaart!

Stap in Amersfoort in een luchtballon en je ziet Nederland op z’n mooist. Het Markermeer en het IJsselmeer zien er verbluffend groot uit vanuit de lucht, en dat zijn ze natuurlijk ook. Net als de windmolens in Flevoland. Bij Lelystad ligt zelf het grootste windmolenpark van Nederland. Een ervaring op zich om dit van grote hoogte te bekijken.

Een ballonvaart Amersfoort is altijd een prachtige beleving, waar de wind ons ook naartoe brengt. Direct rond de stad met zijn oude kern en de bekende Koppelpoort is veel bijzonders te zien. Wat te denken van Paleis Soestdijk in Baarn en Kasteel Groeneveld met zijn ellenlange oprijlaan en uitgestrekte landgoed. Een koninklijke ervaring, zéker vanuit een gemoedelijk varende luchtballon.

Ballonvlucht boven Amersfoort en omgeving!

Denk je aan omgeving Amersfoort dan denk je ook aan de Gelderse Vallei tussen de Utrechtse Heuvelrug, Nederrijn en de Veluwe. Een prachtig groen gebied en een sprekend voorbeeld van hoe mooi ons lage land is. Of misschien varen we wel richting Barneveld of Veenendaal met daarachter Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Varen in een heteluchtballon over en rond Amersfoort is een onvergetelijke ervaring. Stap in de ruime mand van onze GreetZZ ballon en geniet van al het moois dat je ziet!

 

Bel ons in Amersfoort: 033 808 0100

Ballonvaren in Amersfoort? Een ware belevenis | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Amersfoort
Hamseweg 1
3828 AA Amersfoort
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 033 808 0100

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Amersfoort vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Amersfoort vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Amersfoort vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 11 reviews
Klantbeoordelingen regio Amersfoort
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Amersfoort?

Ballonvaart foto's Amersfoort