Goirle Bel 013 531 3540

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Goirle

De mooiste aanbiedingen in de regio Goirle

Jouw ballonvaart begint in Goirle!

Ballonvaren in Goirle

Goirle en ballonvaren horen bij elkaar. Het dorp, de omgeving, de provincie Noord-Brabant: perfect voor een ballonvaart vol verrassing en verwondering. Waar de wind ons ook mee naartoe neemt: een ballonvaart over en rondom Goirle is altijd een belevenis. Dat is zeker! 

Het middelpunt van de ballonvaarten ligt in Goirle

Je wist het misschien niet, maar GreetZZ Ballonvaarten heeft z’n hoofdkantoor in Goirle. Dat is geen toeval. Hoewel we overal in Nederland even graag varen - want heel Holland is prachtig! - voelt Goirle als ons thuis. Het is een prachtig gebied om te ballonvaren. Dat hoeven we jou als Noord-Brabander natuurlijk niet te vertellen… Kom dus naar Goirle en ontdek jouw Noord-Brabant vanuit een GreetZZ heteluchtballon!

Ballonvaren, dat doe je in Goirle 

Een ballonvaart vanuit Goirle is een feest. Dit typisch Brabantse dorpje is een fijne opstapplaats voor jouw ballonvaart boven de regio Noord-Brabant. Al bij opstijgen zie je bekende herkenningspunten: de windmolens net buiten het dorp, de Sint-Johannes Onthoofdingkerk, het raadhuis De Vijf Bogen. En stijgen we nog wat hoger dan opent zich een omgeving vol dorpen en steden die deze ballonvaart onvergetelijk maken.

Zo ligt Goirle onder de rook van Tilburg. Natuurlijk bekend vanwege de jaarlijkse Tilburgse Kermis, maar ook van het Paleis-Raadhuis, de Heikese Kerk en de Heuvel met de Sint-Josefkerk. De torenspits zal je niet kunnen aanraken, maar Tilburg is prachtig om te bekijken vanuit de ruime mand van een GreetZZ heteluchtballon. Wist je dat er tot wel 32 passagiers in onze ruimste mand kunnen? Een super idee voor een uitje met je collega’s of al je vrienden!

Ballonvaren over Noord-Brabant: doe het, beleef het! 

Goirle heeft ook zo zijn geheimen. Hoewel geheimen… De zogeheten Gôolse Geheimen zijn juist vanuit een luchtballon goed zichtbaar! Het gaat namelijk over de prachtige natuur en bezienswaardigheden in het Brabants landschap rondom Goirle. Zoals De Leijen, vernoemd naar het riviertje de Leij. En Landgoed Gorp en Roovert, Natuurpoort Roovertsche Leij, de Regte Heide en ’t Bankven. Je ziet het tijdens jouw ballonvaart wanneer je opstapt in Goirle.

De wind bepaalt natuurlijk wat je gaat zien tijdens jouw ballonvaart boven Noord-Brabant. Het kan maar zo zijn dat de wind uit zuidoostelijke richting waait. Dan kruizen we de A58 en varen we via Gilze en Bavel zo richting Breda. Aan de horizon herken je de torens van de Onze Lieve Vrouwekerk en de Sint-Antoniuskathedraal. Wellicht zie je de Poort van Breda ook liggen.

Trakteer jezelf en je vrienden, collega’s of medewerkers op een unieke ervaring. Stap in een luchtballon en neem ze mee in een ballonvaart over Noord-Brabant. Kies zelf jouw moment, boek een vaart en geniet!

 

Bel ons in Goirle: 013 531 3540

Jouw ballonvaart begint in Goirle! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Goirle
Edisonstraat 4 b
5051 DS Goirle
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 013 531 3540

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Goirle vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Goirle vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Goirle vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 1 reviews
Klantbeoordelingen regio Goirle
Klantbeoordelingen
10.0 / 10

Ballonvaren in Goirle?

Ballonvaart foto's Goirle