Tiel Bel 0344 788 103

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Tiel

De mooiste aanbiedingen in de regio Tiel

Ballonvaren rondom Tiel, de mooiste belevenis!

Ballonvaren in Tiel

Tiel en de Betuwe, daar wil je ballonvaren. Een ballonvaart in de provincie Gelderland is namelijk een ware belevenis. In dit vruchtbare stukje Nederland is veel te zien, zéker wanneer je de regio van Flipje vanuit een GreetZZ heteluchtballon bekijkt. Verras je partner, nodig je vrienden of collega’s uit en begin je avontuur in Tiel!

Tiel ligt opvallend mooi. Midden in de Betuwe, omringd door fruitbomen, natuur, rivieren en door bekende plaatsen. Het maakt Tiel tot een geliefde opstappplaats. En dat is vanwege meer dan de bekendste inwoner van de stad: Flipje, het fruitmannetje met z’n lijfje van rode bessen en het symbool van de fruitteelt die deze regio zo bekend maakte. Tiel heeft echter meer, véél meer, dit ontdek je tijdens een ballonvlucht. Een GreetZZ ballonvaart in deze Gelderse streek is daarom een top idee!

Jouw mooiste ballonvaart begint in Tiel

Hanzestad Tiel ziet er verrassend uit vanuit een luchtballon. De oude stadskern met de Waterpoort, een zichtbaar restant van de vestingwerken, de Sint-Maartenskerk met z’n spitse toren en het oude gerechtsgebouw. Je herkent ze ongetwijfeld al tijdens het opstijgen. En is de luchtballon nog iets hoger dan werp je een eerste blik op de unieke omgeving. De Betuwe in al z’n glorie. 

Tiel wordt omringd door rivieren. De Waal, Lek en Nederrijn maken de Betuwe tot een waterrijk gebied. Zakken we af richting het zuiden dan steken we de Waal over en komen we via Dreumel en Ophemert al gauw bij de volgende rivier: de Maas. Alphen, Maasbommel, verderop Oss en achter Rosmalen zie je de bekende skyline van Den Bosch met onder andere de Sint Jan kathedraal en het Provinciehuis.

In hoger sferen met GreetZZ Ballonvaarten

Tijdens het ballonvaren vanuit Tiel is het de wind die onze richting bepaalt. Staat de wind noordwaarts dan varen we over groene weilanden en fruitbomen naar Maurik en Rijswijk. Wie weten steken we de Nederrijn over bij vakantiepark Eiland van Maurik en varen we zo provincie Utrecht binnen. Geef je ogen goed de kost, want hier wacht een verrassing: Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug. Een groene horizon waar we misschien zelfs overheen of pal langs varen. Geniet met volle teugen!

Tiel, de Betuwe en provincie Gelderland zitten vól bezienswaardigheden. Het maakt dit tot een gebied dat je móet je beleven, samen met je vrienden, familie of collega’s. Boek nu een ballonvaart vanuit Tiel en geef ze een onvergetelijk cadeau. Raak samen in hoger sferen met GreetZZ ballonvaarten!

 

Bel ons in Tiel: 0344 788 103

Ballonvaren rondom Tiel, de mooiste belevenis! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Tiel
De Prinsenhof 5
4004 LN Tiel
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0344 788 103

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Tiel vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Tiel vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Tiel vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 2 reviews
Klantbeoordelingen regio Tiel
Klantbeoordelingen
9.8 / 10

Ballonvaren in Tiel?

Ballonvaart foto's Tiel