Rotterdam Bel 010 808 0531

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Rotterdam

De mooiste aanbiedingen in de regio Rotterdam

Ballonvaart Rotterdam. Verken omgeving Rotterdam!

Ballonvaren in Rotterdam

Ballonvaart in de regio Rotterdam, dat is een ontdekkingstocht boven Zuid-Holland. Een provincie met vele gezichten, de een nog verrassender dan de ander. De skyline van Rotterdam, de havengebieden, het grootse Groene Hart en zelf de Noordzee aan de horizon. Stap op rond Rotterdam en beleef Zuid-Holland met een GreetZZ ballonvlucht! 

Ballonvaren en Rotterdam is een onverwachte combinatie. Een ballonvlucht in de wijde regio is minstens zo verrassend. Hier in het hart van Zuid-Holland vaar je over een provincie vol contrasten. Van industrie en steden tot natuur en uitgestrekte landerijen. Natuurlijk springt de skyline van Rotterdam meteen in het oog: de Erasmusbrug, de Kop van Zuid met de hoogste wolkenkrabbers van Nederland en natuurlijk de Euromast met zijn spitse top. Stap in onze GreetZZ heteluchtballon en je gaat het beleven!

Ballonvaart Rotterdam en Zuid-Holland vanuit een luchtballon, goed idee!

De wind is aan zet als het om de koers van een luchtballon gaat. Natuurlijk heeft de piloot onze luchtballon volledig in de hand, maar de richting wordt bepaald door Moeder Natuur. Misschien neemt ze ons mee naar het groen van het Lage Bergse Bos of laat ze ons over de landerijen varen richting Delft. Herken je de Nieuwe Kerk en de Vermeer Toren aan de horizon? Of verder nog: de Hoftoren en Het Strijkijzer van hofstad Den Haag. Als het helder weer is, is misschien zelfs de kustlijn te zien...

Oostwaarts van Rotterdam is het zicht tijdens de ballonvlucht minstens zo interessant. Het kan maar zo zijn dat we langs de Nieuwe Maas naar Capelle aan den IJssel varen en via de tussengelegen groene landerijen naar Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht en Gouda met zijn beroemde vijftiende-eeuwse stadhuis op de markt en de gotische Sint-Janskerk. Beide herkenbare punten in de skyline van deze stad van de wereldberoemde Goudse kaas.

GreetZZ Ballonvaarten in de Randstad, grenzeloos genieten!

Neemt de wind ons mee in oostelijke richting dan varen we rustig van Krimpen aan den IJssel naar Lekkerkerk en misschien wel Bergambacht en Groot-Ammers. Allemaal plaatsen en dorpjes langs rivier de Lek. Een schitterend gezicht vanuit de stevige mand van jouw GreetZZ ballon. Wist je trouwens dat GreetZZ de grootste en ruimste manden van Nederland heeft? Alle ruimte voor gezelligheid dus.

Gezellig is het ook ten zuidoosten van Rotterdam. Aan de andere kant van de Nieuwe Maas liggen bijvoorbeeld Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht, dicht op elkaar. Zoals alles hier in de drukke stukje Randstad. Ook het netwerk van rivieren en snelwegen zal je verbazen. De beweging, de snelheid die je vanaf boven bekijkt, het is de Randstad ten voeten uit. En dat omringd door groene landerijen. Misschien zien we zelfs Kinderdijk nog liggen, maar zijn wereldberoemde molens, keurig op een rij.

Ballonvaren in regio Rotterdam

Ballonvaren vanuit Rotterdam is werkelijk bijzonder. Over bijzonder gesproken: wist je dat GreetZZ ballonvaarten zelf mag opstijgen vanaf het terrein van Rotterdam Ahoy? Zo heeft GreetZZ altijd verrassingen in petto. Laat je verrassen door de richting van de wind én door het betoverende uitzicht vanuit een onze luchtballon over de prachtig plaatsen en gebieden rondom Rotterdam, de adembenemende Randstad en het betoverende Groene Hart. Boek snel een ballonvlucht en ga voor een onvergetelijke herinnering!

 

Bel ons in Rotterdam: 010 808 0531

Ballonvaart Rotterdam. Verken omgeving Rotterdam! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Rotterdam
Zuiderparkplein 20
3084 BD Rotterdam
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 010 808 0531

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Rotterdam vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Rotterdam vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Rotterdam vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 12 reviews
Klantbeoordelingen regio Rotterdam
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Rotterdam?

Ballonvaart foto's Rotterdam