Leusden Bel 033 3030261

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Leusden

De mooiste aanbiedingen in de regio Leusden

Ballonvlucht Leusden, het hart van Nederland!

Ballonvaren in Leusden

Leusden en ballonvaren horen bij elkaar. De ligging van deze plaats in het midden van Nederland leent zich bij uitstek voor een ballonvlucht. Stad en natuur gaan hier hand in hand. Vanuit onze GreetZZ heteluchtballon zie je hoe steden en groen naadloos in elkaar overlopen. Stap in, stijg op en verken Leusden en de provincie Utrecht tijdens een onvergetelijke ballonvlucht!

Een gezellig én indrukwekkend uitje in midden Nederland? Je hebt het gevonden: een ballonvaart vanuit opstapplaats Leusden. Deze plaats, pal onder Amersfoort gelegen, zal je verrassen. Vanuit de lucht zal je zien dat het een parel is. De hele regio is overigens betoverend mooi. Het Gooi, het uitgestrekte groen, de vele meren en plassen: welkom in provincie Utrecht!

Ontdek Leusden tijdens het ballonvaren

Deels in de Gelderse Vallei en deels op de Utrechtse Heuvelrug. We zeiden het al: de ligging van Leusden is uniek. Omringd door Gooise steden en dorpjes en omarmd door de mooiste natuurgebieden van Nederland. Wil je je vrienden of familie een écht bijzonder cadeau doen, boek dan een ballonvlucht boven dit gebied.

Al bij het opstijgen zie je waarom dit uitje de beste keus is. De oude kern van Leusden met de spitse toren van de Sint Josephkerk, het witte landhuis Heiligenberg, de Grebbeliniedijk met de vele oorlogsbunkers; je ziet ze langzaam kleiner worden terwijl we opstijgen met de heteluchtballon. En meteen zie je om je heen de prachtige omgeving. In het westen Soesterberg met Huis Ter Heide. Zeist met zijn bekende Slot Zeist. Bilthoven en De Bilt, de graadmeter voor ons nationale weerbericht. En verderop aan de horizon de minstens zo bekende skyline van stad Utrecht. De Dom, de Rabotoren en de Inktpot.

Utrecht vanuit een luchtballon: een ware belevenis

Drijft de wind ons naar het oosten? Maak je op voor unieke vergezichten! Langs Amersfoort met de Waterpoort en over de A1 varen we richting Nijkerk, Bunschoten-Spakenburg zo richting het Gooimeer en het Veluwemeer. Van de authentieke bebouwing in het Gooi drijven we zo door de strakke nieuwbouw van Almere. Zeiden we al dat je ballonvlucht boven Utrecht en Flevoland afwisselend zou zijn? Je gaat het beleven!

Blaast de wind naar zuidoostelijke richting dan wacht je een ware traktatie, een feest voor het oog. Want richting Veenendaal varen we langs of zelfs over de Utrechtse Heuvelrug. Een van de meest bijzondere natuurgebieden van het land. Kastelen, bossen en uiterwaarden, de Amerongseberg, het Leersumseveld of Landgoed Heidestijn… Je komt ogen te kort dus geef ze goed de kost!

Varen we in oostelijke richting dan geeft Moeder Natuur je nóg een cadeau: Nationaal Park de Hoge Veluwe. Ontdek en verken deze groene schatkamer van Nederland van boven vanuit de mand van onze grote GreetZZ heteluchtballon. Gemengde bossen, heidevelden, grasvlakten en stuifzandlandschappen, dit is een ongekend mooie lappendeken!

Boek jouw avontuur bij GreetZZ Ballonvaarten

Eigenlijk is alles even mooi in de provincie Utrecht. Of we nu richting Hoenderloo, Barneveld, Hilversum of Bunnik varen. Het is ongekend genieten wanneer jouw GreetZZ luchtballon vertrekt vanuit Leusden. Boek een ballonvaart en zie het hart van Nederland zoals je haar nog nooit zag!

 

Bel ons in Leusden: 033 3030261

Ballonvlucht Leusden, het hart van Nederland! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Leusden
Bavoortseweg 101
3833 BM Leusden
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 033 3030261

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Leusden vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Leusden vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Leusden vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 413 reviews
Klantbeoordelingen
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Leusden?

Ballonvaart foto's Leusden