Noord-Holland Bel 020 890 8042

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Noord-Holland

De mooiste aanbiedingen in de provincie Noord-Holland

Ballonvaart Provincie Noord-Holland

Ballonvaren in Noord-Holland

Een ballonvaart over de prachtige provincie Noord-Holland, dat is een hele belevenis. Vaar in alle rust over het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, De Beemster of over historische bezienswaardigheden als De Zaanse Schans en de kaasmarkt van Alkmaar. Wat kun je allemaal verwachten tijdens een ballonvlucht over Noord-Holland?

Ballonvaart over Noord-Holland

Op de dag van jouw ballonvaart beginnen wij allereerst met de ontvangst op de door jou gekozen startlocatie in Noord-Holland. Daarna volgt een veiligheidsuitleg van onze piloot met hierbij de mogelijkheid om te helpen bij het opbouwen van de luchtballon. Het meehelpen opbouwen van de luchtballon is ook voor de omstanders of jongste familieleden een leuke ervaring. Vervolgens start de ballonvaart over Noord-Holland pas echt: we stijgen op en vliegen voor ruim een uur over het prachtig Hollandse landschap heen. Nadar we weer zijn geland eindigen we met een kleine champagne-ceremonie en brengen je vervolgens terug naar de startlocatie.

Het ballonvaartseizoen begint vanaf april en eindigt in oktober. Tijdens deze periode kun je ook op zon- en feestdagen een ballonvaart te maken. De meeste vluchten vinden aan het einde van de middag plaats, omdat we dan de mooiste lichtinval over het land hebben. Het is echter ook mogelijk om een ochtend- of avondvlucht te boeken. In principe kan er elke dag gevlogen worden, afhankelijk van het weer.

Uitzicht over de historie van Noord-Holland tijdens een ballonvlucht

Noord-Holland kent een rijke historie als het gaat om uitgestrekte polders en vissersdorpen. Tijdens een ballonvaart is dit mooi te zien wanneer je bijvoorbeeld over Middenbeemster, over Volendam of Monnickendam vaart. Allemaal met grote historische waarde voor onze manier om met en op het water te leven en te varen. In Amsterdam kun je de historie bekijken wanneer je over het Paleis op de Dam vaart en langs de grachtengordel.

Afwisseling tussen natuur en stad is goed te zien vanuit luchtballon

Van de Eilandspolder tot Alkmaar, vanuit een luchtballon is elk gedeelte van Noord-Holland een lust voor het oog qua natuur en de bedrijvigheid daaromheen. De vaart duurt gemiddeld een uur. We gaan eerst nog samen de luchtballon start klaarmaken en word je gebracht en gehaald.


Waar stap jij op? 

 

Beoordeling op basis van 437 reviews
Klantbeoordelingen
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Noord-Holland?

Ballonvaart foto's Noord-Holland