Emmen Bel 0591 728 110

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Emmen

De mooiste aanbiedingen in de regio Emmen

Ballonvaart Emmen: uitzicht over Drenthe!

Ballonvaren in Emmen

Vanuit een luchtballon zie je Drenthe op z’n mooist. Een ballonvlucht Emmen is dan ook een geweldig idee. Bekijk de vernieuwde dierentuin van boven en ontdek het omliggende groene landschap dat Drenthe te bieden heeft.

Ballonvaart Emmen, start jouw avontuur!

Emmen en de vele steden, dorpjes en landerijen in de provincie Drenthe zullen je verrassen. Tijdens een ballonvlucht over het Noorden zie je hoe mooi Nederland werkelijk is. Vanaf grote hoogte zie je alles heel anders. De kleuren van de bossen en velden, de netwerken van wegen en straten, verborgen tuinen en parken. En natuurlijk gebouwen waar je wellicht dagelijks langs fietst of rijdt. Vanuit een luchtballon beleef je Drenthe als nooit te voren!

De hoogtepunten van Emmen perfect zichtbaar tijdens een ballonvlucht.

Een ballonvaren vanuit Emmen blijft je lang bij. Een gebied met een geschiedenis die duizenden jaren teruggaat heeft veel te bieden. Denk aan de meer dan tien hunebedden die Emmen rijk is. En het veenmoeras en hoogveengebied. Het enorme Natuurpark Veenland en Bargerveen gaan naadloos de grens over zo Duitsland in. Indrukwekkend om te zien vanuit een GreetZZ luchtballon, dat is zeker!

De stad ligt op het zuidelijk deel van de Hondsrug, een zandrug van meer dan 70 kilometer én de hoogste heuvel van Drenthe. De heuvel wordt omringd door de Emmerdennen, deze bossen liggen tot in de stad. Stadsleven en natuur gaan hier dus echt hand in hand. En dat zie je perfect vanuit een rustig varende luchtballon.

Ballonvaren over het Drentse landschap.

Vanuit Emmen varen over het open groen elke kant op die de wind voor ons in petto heeft. Misschien varen we richting het Groningse Ter Apel en Stadskanaal. Of drijven we op de wind over Coevorden en Slagharen, wellicht zie je aan de horizon de stedelijke skyline van Zwolle. Hoe de wind ook staat, ballonvaren vanuit Emmen, aan de rand van Drenthe is altijd een goed idee!

 

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Emmen vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Emmen vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Emmen vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 1 reviews
Klantbeoordelingen regio Emmen
Klantbeoordelingen
10.0 / 10

Ballonvaren in Emmen?

Ballonvaart foto's Emmen