Joure Bel 0513 788 100

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Joure

De mooiste aanbiedingen in de regio Joure

Ballonvaren Joure. Stap op in dé ballonstad.

Ballonvaren in Joure

Ballonvaren en Joure, je noemt ze in één adem, want samen hebben ze al tientallen jaren een mooie geschiedenis. Zeg je de Friese Ballonfeesten, dan denk je immers aan Joure. Deze plaats midden in het Friese land is dé startlocatie voor een ballonvaart om nooit te vergeten.

Tijdens de Friese Ballonfeesten stijgen ze met tientallen tegelijk op: heteluchtballonnen in alle kleuren, vormen en afmetingen. Friesland is natuurlijk het hele jaar door een prachtige provincie om een ballonvaart te maken. Over de vlakke landerijen, de vele meren, het indrukwekkende natuurschoon… Stap in de extra ruime mand van onze GreetZZ heteluchtballon en ontdek het zelf: Joure en ballonvaren horen bij elkaar!

Begin je ballonvaart in Joure!

Een ballonvaart in het noordelijkste stukje Nederland is een bijzondere ervaring. Alleen al vanwege de uitgestrektheid en de vele richtingen die we hier op kunnen varen. Stijgen we op in of rond Joure dan wacht je een verrassing. Deze regio wordt omarmd door water. Het bekende Tjeukemeer, het Slotemeer, De Kûfurd, Fluessen, het Hegemer Mar… De meren en plassen zien er betoverend uit vanuit een luchtballon boven Friesland. Vanuit jouw GreetZZ luchtballon zie je meer van Friesland. Joure is één van de mooiste ‘vleckes’ van Friesland, zoals ze hier een plaats noemen. De middeleeuwse kerktoren van Westermeer, de fabriek van de bekende Friese grootgrutter Douwe Egberts en verderop de natuurgebieden Kop Blokslootpolder, Haulsterbossen en De Twigen. Natuurlijk varen we verder, in alle windrichtingen…

Ballonvaart Joure: stijg boven het Friese land

Met de luchtballon over Heerenveen? Grote kans, want het ligt op steenworp afstand van Joure. Varen we verder in noordoostelijke richting dan passeren we Langezwaag en Gorredijk. Kijk ook vooral naar de horizon in het noorden, want daar ligt Nationaal Park De Alde Feanen met haar rietlanden, meren en moerasbossen. De schoonheid van Friesland is grenzeloos, zéker vanuit een GreetZZ heteluchtballon! Oudega, Bolsward, Makkum of Sneek, Wommels en Franeker… Geef je ogen goed de kost, want bij een beetje helder weer zie je meer dan je kon dromen. Ben je trouwens een vroege vogel? Vanuit Joure vertrekken ook ochtendvluchten. Grijp dus je kans, ga voor een unieke herinnering en boek een ballonvlucht Joure!

 

Bel ons in Joure: 0513 788 100

Ballonvaren Joure. Stap op in dé ballonstad. | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Joure
Firmawei 17
8501 XL Joure
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0513 788 100

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Joure vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Joure vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Joure vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 14 reviews
Klantbeoordelingen regio Joure
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Joure?

Ballonvaart foto's Joure