Veenendaal Bel 0318 728 108

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Veenendaal

De mooiste aanbiedingen in de regio Veenendaal

Ballonvaart Veenendaal: het leukste uitje!

Ballonvaren in Veenendaal

Een van de favoriete opstapplaatsen voor een ballonvlucht is Veenendaal. Gelegen aan de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei is deze stad een prachtige startplek voor een onvergetelijke ballonvaart. Verras jezelf en je vrienden, stap in onze GreetZZ heteluchtballon en geniet van Veenendaal en zijn bijzondere omgeving.

Veenendaal is een perfecte startlocatie voor een ballonvaart. De ligging is prachtig, dicht bij verschillende natuurgebieden. Elke windrichting staat garant voor een mooi uitzicht over het landschap. Veenendaal is goed bereikbaar, waar je ook vandaan komt. We stijgen zelf met regelmaat op vanuit het stadspark, zó goed gaan ballonvaren en Veenendaal samen!

Ballonvaren rondom Veenendaal: je weet niet wat je ziet!

Opstijgen en genieten, dat geldt zéker voor dit gebied in het hart van de provincie Utrecht. Varen we naar het westen richting Amerongen, Doorn en Zeist dan doorkruizen we de mooiste gebieden van de Utrechtse Heuvelrug. De Amerongse Berg met de 70 meter hoge uitkijktoren in de Kaapse Bossen, Park Vliegbasis Soesterberg, het Leersumse Veld en De Vuursche, een lappendeken van voormalige landgoederen die vooral vanuit een heteluchtballon bijzonder boeiend is.

Neemt de wind ons mee naar het zuiden? Dan maak je vanaf boven kennis met Rhenen. Ouwehands Dierenpark, het kasteelachtige huis Prattenburg, militair ereveld Grebbeberg… Deze stad heeft veel om van te genieten tijdens een ballonvaart. En wat dacht je van al het water in deze omgeving? Rivier de Nederrijn buigt zich langs Rhenen en Opheusden en verderop stroomt brede rivier de Waal langs Ochten, Dodewaard en Druten. Een letterlijk schitterend beeld aan de horizon.

Ballonvaren vanuit Veenendeel is dus een feest. Oók wanneer we richting het oosten varen. Want volgen we de A12 langs Ede en Bennekom dan wacht daar het volgende overweldigende natuurgebied: Nationaal Park De Hoge Veluwe. Een groen juweel, zeker van bovenaf gezien. Loof- en naaldbossen wisselen af met heidevelden, grasvlakten en stuifzandlandschappen. Dit stukje provincie Utrecht is een feest voor je ogen vanuit een GreetZZ heteluchtballon.

Een onvergetelijke herinnering: jullie ballonvlucht boven Veenendaal!

Van de stad zo de natuur in! Het kan wanneer je opstijgt vanuit Veenendaal. Het is grenzeloos genieten tijdens een vlucht over de prachtige provincie Utrecht. Beleef de rust en stilte in een GreetZZ heteluchtballon. Boek een vlucht, verras jezelf, je partner en vrienden. Of maak er een onvergetelijk bedrijfsuitje van. Mensen praten nog lang na over een GreetZZ ballonvaart, dát is onze ervaring!

 

Bel ons in Veenendaal: 0318 728 108

Ballonvaart Veenendaal: het leukste uitje! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Veenendaal
Groeneveldselaan 9
3902 HA Veenendaal
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0318 728 108

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Veenendaal vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Veenendaal vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Veenendaal vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 4 reviews
Klantbeoordelingen regio Veenendaal
Klantbeoordelingen
9.2 / 10

Ballonvaren in Veenendaal?

Ballonvaart foto's Veenendaal