Lelystad Bel 0320 748 006

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Lelystad

De mooiste aanbiedingen in de regio Lelystad

Ballonvaren Lelystad, een unieke beleving!

Ballonvaren in Lelystad

Ballonvaren boven Flevoland kan op vele manieren! Want wil je Lelystad zien liggen vanuit een heteluchtballon, dan kun je opstappen in de leukste plaatsen. Amersfoort, Barneveld, Hilversum… Keuze te over. En het mooie is: de uitzichten over Lelystad en Flevoland zijn altijd adembenemend!

Jouw ballonvlucht rond Lelystad kan overal beginnen! Wil je de stad en provincie Flevoland echt eens goed bekijken, kies dan voor een van de vele opstapplaats in de buurt. Lelystad ligt zó dicht bij het water dat een ballonvlucht vanuit daar maar zo héél kort kan duren. En dat is wat je nu juist niet wilt, je wilt immers zo lang mogelijk genieten van jouw avontuur in de lucht. Daarom kun je voor een ballonvaart in dit deel van Nederland kiezen uit de mooiste opstapplaatsen!

Ontdek Lelystad tijdens het ballonvaren

Lelystad is rijk aan moderne wijken en gebouwen. En zeker ook aan groen en water. Al dat moois is goed te zien vanuit een rustig varende luchtballon. De wind heeft geen haast, zeggen we wel eens. En daar maken we dankbaar gebruik van bij GreetZZ. Goed kijken doe je bovendien vanaf kleine afstand. Daarom maken we ook dankbaar gebruik van alle mooie opstapplaatsen, voor een unieke ballonvlucht, die vlákbij Lelystad liggen.

Zoals Amersfoort bijvoorbeeld. In korte tijd rij je zo van Flevoland naar provincie Utrecht, klaar om het grote avontuur in de lucht te beginnen. Hier opstijgen is meteen genieten geblazen. De bekende Koppelpoort en het oude centrum met zijn Sint-Joriskerk en Onze Liever Vrouwetoren zien er sprookjesachtig uit vanaf boven. En met Leusden, Soest en Baarn op steenworp afstand weet je zeker dat je hier veel moois gaat zien.

Kijk ook zeker in noordelijke richting, want achter Nijkerk en Bunschoten-Spakenburg stromen het Eemmeer en het Gooimeer. Het kost je geen enkele moeite om al aan de horizon Almere en Lelystad te zien liggen. Flevoland ligt aan je voeten!

Nederland ligt aan je voeten

Nog een mooie opstapplaats voor jouw ballonvaart: Barneveld. Midden in Nederland gelegen en bekend vanwege de pluimveeteelt. Het dorp herbergt verrassende gebouwen zoals de Oude Kerk en Huize De Schaffelaar, omringd door groen. Dat laatste kenmerkt de gehele omgeving. Er staat je hier dan ook wat bijzonders te wachten…

Varen we in oostelijke richting langs Esveld, Harskamp, Wederom en Otterlo dan kun je genieten van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Groen op z’n groenst en natuur op z’n best. Kilometers aan bossen, vennen, zandvlakten en fietspaden waarvan de toeristen dankbaar gebruikmaken. Misschien zie je ze als kleine poppetjes fietsen van Hoederloo naar Deelen of van Oud-Reemst naar Schaarsbergen.

Ballonvaren in midden Nederland: het leukste uitje!

Elke windrichting is even geslaagd als we met onze luchtballon opstijgen in de regio Flevoland, Utrecht of zelfs Gelderland. Midden-Nederland is prachtig om te bekijken én te beleven vanuit een GreetZZ heteluchtballon. Gun het jezelf, verras je vrienden. Kies het als familiemoment of als bedrijfsuitje. Een ballonvaart is altijd een succesvol cadeau!

 

Bel ons in Lelystad: 0320 748 006

Ballonvaren Lelystad, een unieke beleving! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Lelystad
Vlotgrasweg 13
8219 PP Lelystad
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0320 748 006

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Lelystad vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Lelystad vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Lelystad vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 402 reviews
Klantbeoordelingen
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Lelystad?

Ballonvaart foto's Lelystad