Nieuwegein Bel 030 808 0154

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Nieuwegein

De mooiste aanbiedingen in de regio Nieuwegein

Ballonvlucht Nieuwegein: het hart van Utrecht!

Ballonvaren in Nieuwegein

Tijdens een ballonvaart vanaf Nieuwegein zie je de provincie Utrecht als nooit tevoren. Een ontdekkingstocht, zo zou je een ballonvlucht boven Utrecht kunnen noemen. Want wat valt hier veel te zien! Stijg op vanuit het het hart van de provincie en geniet van een adembenemend uitzicht.

Vanuit een luchtballon zie je Nieuwegein en haar omgeving tot in de kleinste details. We varen dan wel op hoogte, je ziet meer dan tijdens een wandeling op de grond! Ontdek zelf hoe centraal Nieuwegein eigenlijk ligt. Onder de rook van de stad Utrecht, aan rivier de Lek, op steenworp afstand van Houten en Vianen en omringd door de snelwegen A2, A12 en A27. Er is zoveel beweging, een spectaculair gezicht vanuit een GreetZZ heteluchtballon!

Mooie startplaats voor een ballonvaart: Nieuwegein!

Een ballonvlucht starten in Nieuwegein is een belevenis. Welke richting we ook opvaren, je zal mooie plekken te zien krijgen. Wellicht varen we over Parkhout in het centrum van de stad of over het IJsselbos vlakbij de stad. Misschien zakken we af, de Lek over richting Vianen met zijn middeleeuwse stadsmuur. Heeft de wind andere ideeën, dan zetten we misschien wel koers richting stad Utrecht. Natuurlijk zie je skyline van de stad: de Utrechtse Dom, de Inktpot, de Rabotoren. En wellicht is het grote terrein van de Jaarbeurs zichtbaar.

Ballonvaren Nieuwegein: over de Utrechtse Heuvelrug

Drijven we verder naar het oosten dan wacht een unieke verrassing, want dan komen we met onze GreetZZ luchtballon bij de Utrechtse Heuvelrug. Eén van de groenste gebieden van Nederland. Landgoed Oostbroek, het Amerongse Bos, Vliegbasis Soesterberg. Dit is genieten op hoog niveau!

Ook ten westen van Nieuwegein liggen de boeiendste plekken. Montfoort, Schoonhoven en het altijd mooie Gouda. Kijk naar de horizon en je zal steden, dorpen en natuurgebieden herkennen, want dit is immer jouw eigen regio. Maar nu zie je deze eens vanuit de lucht. Of om precies te zijn: vanuit een GreetZZ heteluchtballon! Boek dus nu een vlucht. Kies je datum en moment. ’s Ochtends of juist aan het begin van de avond: welk moment je ook kiest, een GreetZZ ballonvaart vanuit Nieuwegein is altijd een goed idee!

 

Bel ons in Nieuwegein: 030 808 0154

Ballonvlucht Nieuwegein: het hart van Utrecht! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Nieuwegein
Parkhout 1
3432 NE Nieuwegein
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 030 808 0154

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Nieuwegein vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Nieuwegein vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Nieuwegein vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 2 reviews
Klantbeoordelingen regio Nieuwegein
Klantbeoordelingen
9.4 / 10

Ballonvaren in Nieuwegein?

Ballonvaart foto's Nieuwegein