Drenthe Bel 0522 745 076

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Drenthe

De mooiste aanbiedingen in de provincie Drenthe

Ballonvaart Drenthe

Ballonvaren in Drenthe

De provincie Drenthe is rijk aan prachtige natuurgebieden, rust en ruimte, gecombineerd met gezelligheid en vol met recreatieve mogelijkheden. Een van deze leuke uitjes is een ballonvaart over Drenthe. Ontdek de schoonheid van deze provincie van bovenaf. Hieronder lees je waarom je een ballonvlucht over Drenthe zeker een keer moet hebben gedaan. 

Ervaar de historie van Drenthe tijdens het ballonvaren  

Deze provincie is bekend vanwege de hunebedden. Deze grafmonumenten zijn gebouwd in de prehistorie uit enorme rotsblokken. Verder staat Drenthe bekend om de Veenkoloniën. Deze gebieden werden vanaf de zeventiende eeuw gebruikt voor de turfproductie. De turf werd getransporteerd over één van de vele vaarten zoals het Smildervaar of de Oude Vaart

Tijdens een ballonvaart heb je de kans om een deel van deze route te bekijken. Dit ligt natuurlijk wel aan de richting van de wind, waar wij van afhankelijk zijn. Gelukkig is er in Drenthe een overschot aan mooie vergezichten, dus er is altijd genoeg te zien tijdens een tocht per luchtballon over deze regio.

Ballonvaart over de natuurgebieden van Drenthe

Van Nationaal Park Dwingelderveld, UNESCO Geopark de Hondsrug Nationaal en het Park Drentsche Aa, zo een paar prachtige natuurgebieden in Drenthe die schitterend zijn om vanuit de luchtballon te bewonderen. Bekijk de bekende Esdorpen en de omliggende akkers. Zie de vele boten, sloepen en kano’s die op zomerse dagen de kanalen vullen. 

Je kunt bij ons kiezen waar je in Drenthe wilt opstijgen. Voor de gewone vluchten zijn altijd een aantal vaste locaties beschikbaar, voor een privé-vlucht kun je ook een eigen locatie kiezen. 

Vaar je namelijk liever over het Nationaal park Drents-Fries Wold, de Koloniën van Weldadigheid of één van de Drentse steden of dorpen als Orvelte? Dan heb je die mogelijkheid bij Greetzz altijd. Varen we niet over de gewenste plek heen, dan stijgen we misschien wel tot zo’n hoogte dat je het vanaf ver kunt zien. Onze ballonnen kunnen tot maximaal 2000 meter hoogte opstijgen bij gunstige weerscondities. En geen zorgen: in een luchtballon heb je géén last van hoogtevrees!

Stap jij in onze luchtballon? Deze vaart duurt gemiddeld een uur. Daarvoor gaan we eerst nog samen de luchtballon start klaarmaken en word je gebracht en gehaald. Kom het beleven samen met jouw vrienden, familie of geliefde. 


Waar stap jij op?

  • Startlocatie Ballonvaart Assen
  • Startlocatie Ballonvaart Emmen
  • Startlocatie Ballonvaart Hoogeveen
  • Startlocatie Ballonvaart Meppel


 

Beoordeling op basis van 437 reviews
Klantbeoordelingen
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Drenthe?

Ballonvaart foto's Drenthe