Vleuten Bel 030 303 0655

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Vleuten

De mooiste aanbiedingen in de regio Vleuten

Ballonvaart Vleuten: jouw woonplaats vanuit een ander perspectief

Ballonvaren in Vleuten

Jouw woonomgeving in alle rust vanuit de lucht bekijken? Plan samen met familie, vrienden of collega’s een ballonvaart over Vleuten bij GreetZZ Ballonvaarten. Het karakteristieke centrum van Vleuten, de kerktorens, het Maximapark, de Haarrijnseplas en natuurlijk Kasteel de Haar. En heb je goed weer tijdens jouw luchtballonvaart? Dan kun je met een beetje geluk zelfs de Domtoren zien!

De weg die je afloopt naar het winkelgebied. De cafetaria waar je altijd je patat bestelt. De grote recreatieplas waar je elke zomer verkoeling zoekt. En dat allemaal van bovenaf? Ballonvaart in Vleuten van GreetZZ Ballonvaarten geeft een andere dimensie aan je eigen woonplaats. Maak kennis met jouw vertrouwde omgeving van bovenaf.

Onder de rook van de Domstad

Vleuten ligt onder de rook van Utrecht en hoort sinds 2001 samen met de naastgelegen woonplaats De Meern bij de gemeente Utrecht. Als onderdeel van een grote stad, heeft deze plek haar dorpskern goed bewaard. Het kleinschalige centrum straalt dan ook nog steeds een hoop historie en sfeer uit. Iets dat ook zeker tijdens een ballonvlucht nog steeds zichtbaar is.

Kun jij blindelings je huis vinden van bovenaf? Of woon jij in de alsmaar groeiende nieuwbouwwijk Leidsche Rijn, Velthuizen of Vleuterwijde? Als de wind goed staat, komen we misschien wel over jouw woonhuis heen. En geloof ons maar, zelfs je eigen achtertuin ziet er vanuit een luchtballon heel anders uit.

Sprookjesachtig Haarzuilens ontdek je tijdens een ballonvlucht Vleuten

Ook als je niet in de omgeving van Vleuten-De Meern woont, is een ballonvaart in Vleuten een lust voor het oog. De weilanden tussen Harmelen, Woerden en Maarssen geven ruimte en een weids uitzicht. Tussen al het groen herrijst het prachtige kasteel de Haar met haar gracht en weelderige tuinen. Ook het sprookjesachtige dorp Haarzuilens is prachtig van bovenaf. En de lange groene lanen met grote wilgen van het recent aangelegde Maximapark krijgen steeds meer vorm en volume.

Ballonvaart over Vleuten

Heb je al zin om meters hoog boven je eigen woonomgeving te varen? Dan begint jouw avontuur eerst op de grond. Samen met het team van GreetZZ Ballonvaarten mag je assisteren bij het oplaten van de luchtballon. We leggen je precies uit wat we gaan doen en hoe we het samen veilig kunnen houden. Veiligheid vinden we namelijk heel belangrijk.

Vervolgens doen we er alles aan om jouw ballonvaart over Vleuten zo aangenaam mogelijk te maken. Voor een weids en comfortabel uitzicht gebruiken we extra ruime en hoge manden. En we sluiten elke ballonvlucht af met een glaasje champagne. Onderweg vertellen we je graag een hoop van wat er onder ons afspeelt. We hebben eigenlijk alles in de hand, behalve de windrichting en de weersomstandigheden, maar dat maakt een ballonvaart elke keer weer speciaal en verrassend. Geen één ballonvaart is tenslotte hetzelfde!

 

Bel ons in Vleuten: 030 303 0655

Ballonvaart Vleuten: jouw woonplaats vanuit een ander perspectief | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Vleuten
Uilenboslaan 1
3451 GB Vleuten
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 030 303 0655

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Vleuten vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Vleuten vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Vleuten vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 413 reviews
Klantbeoordelingen
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Vleuten?

Ballonvaart foto's Vleuten