Almelo Bel 0546 745 403

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Almelo

De mooiste aanbiedingen in de regio Almelo

Ballonvaart boven Almelo: een ware belevenis!

Ballonvaren in Almelo

Een ballonvlucht over Almelo, het is misschien wel het leukste dat je kunt bedenken. Zo vinden wij van GreetZZ Ballonvaarten! Almelo is een prachtige opstapplaats voor een ballonvaart. Alleen al vanwege de mooie ligging midden in het Twentse landschap.

Een ballonvaart over Overijssel begint in Almelo. De Twentse stad ligt midden in de provincie en centraal tussen bekende steden als Zwolle, Deventer, Enschede en op steenworp afstand van Hengelo. Het ligt eraan uit welke hoek de wind waait, maar grote kans dat je over één van deze steden vaart of bekende bouwwerken aan de horizon ziet verschijnen. In een luchtballon is je uitzicht over de regio Almelo vrijwel grenzeloos.

Begin je ballonvaart in Almelo!

Overijssel leent zich perfect voor een ballonvaart. Natuurlijk is ballonvaren boven heel Nederland een belevenis, maar de ligging van Almelo is bijzonder mooi. Er valt heel wat te zien wanneer je over of rondom deze middeleeuwse stad vaart. Bij goed weer kijk je bovendien al snel tot voorbij de Duitse grens.

Het is grenzeloos genieten wanneer je aan boord van een GreetZZ ballon de groene landen rond Almelo onder je door ziet glijden. En zóveel rivieren: het Twentekanaal, het Overijsselskanaal, de Almelose Aa… Als je goed oplet zie je de weerspiegeling van de GreetZZ luchtballon in water. Een magisch gezicht!

Ballonvaren over Twente!

Een luchtballonvaart over Twente is een groots avontuur. Vanaf het opstijgen tot het moment van landen. Want waar je landt, dat weet je van tevoren maar nooit. De wind wijst de weg en de brander houdt de vaart en hoogte erin. Ga voor een onvergetelijke herinnering, maak een ballonvlucht over Overijssel en stap op in Almelo!

 

Bel ons in Almelo: 0546 745 403

Ballonvaart boven Almelo: een ware belevenis! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Almelo
Sluitersveldssingel
7603 BJ ALMELO
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0546 745 403

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Almelo vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Almelo vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Almelo vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 3 reviews
Klantbeoordelingen regio Almelo
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Almelo?

Ballonvaart foto's Almelo