Doorn Bel 0343 745 206

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Doorn

De mooiste aanbiedingen in de regio Doorn

Ballonvaren over en rondom Doorn

Ballonvaren in Doorn

Doorn, waar stad en natuur elkaar ontmoeten. Dit bijzonder groene deel van de provincie Utrecht is een perfect gebied om te verkennen én ontdekken vanuit een GreetZZ heteluchtballon. Ga je mee? Dan wijst onze piloot je op de mooiste plaatsen en gebieden van Utrecht!

Ballonvaren over de provincie Utrecht is met recht een unieke ervaring. Stap in en stijg op vanuit Doorn, dan weet je zeker dat je een bijzondere ballonvlucht gaat maken! De ligging van het dorp Doorn is werkelijk uniek te noemen. Op steenworp van grote en bekende steden als Utrecht en Amersfoort en óp de beroemde Utrechtse Heuvelrug. Maak je op voor een bijzondere ballonvaart!

Ultiem uitje ballonvlucht vanaf Doorn

Terwijl de luchtballon opstijgt geniet je van het dorpse karakter van Doorn. De Maartenskerk, Huis Doorn, het Maarten Maartenshuis: de parsels van het dorp herken je zeker! Ook al zie je ze voor het eerst van bovenaf. En laten we meteen maar beginnen over een van de meest bijzondere gebieden van de regio Utrecht én van het land: de Utrechtse Heuvelrug ligt hier aan je voeten. Het gebied overweldigt door een variatie aan bos, heide, zandverstuivingen en grasland. Prachtig om te zien vanuit de mand van een heteluchtballon!

Genieten op hoog niveau met een ballonvaart Doorn

Varen we verder in noordoostelijke richting, kijk dan goed naar de horizon. Veenendaal, Lunteren, Barneveld en daarachter nóg meer groen: Nationaal Park De Hoge Veluwe. Wederom een rijkheid en verscheidenheid aan natuur. Uiteraard liggen er rondom Doorn en in en rond de provincie Utrecht ook prachtige dorpen en steden. Juist ook die wil je zien tijdens een ballonvlucht over de regio waar jij woont en leeft!

Leusden, Amersfoort en Soest liggen te wachten als de wind ons meeneemt richting het noorden. En varen we naar het westen, dan komen we met onze heteluchtballon via Zeist, Bunnik en Bilt al snel bij een bekende skyline: stad Utrecht! De Domtoren en de Buurkerk, de Inktpot en de Rabotoren. Zo zie je ze alleen tijdens jouw ballonvaart over de provincie Utrecht!

Boeken, instappen én… genieten!

Doorn en de wijde omgeving zitten vol bezienswaardigheden. Dit beeldschone stukje Nederland móet je beleven vanuit de gezellige en veilige mand van onze luchtballon. Samen met je vrienden, familie of collega’s uiteraard. Boek nu een ballonvaart en geef ze een onvergetelijk cadeau. Raak met elkaar in hoger sferen met GreetZZ ballonvaarten!

 

Bel ons in Doorn: 0343 745 206

Ballonvaren over en rondom Doorn | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Doorn
Langbroekerweg 10
3941 MT Doorn
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0343 745 206

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Doorn vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Doorn vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Doorn vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 413 reviews
Klantbeoordelingen
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Doorn?

Ballonvaart foto's Doorn