Vught Bel 073 303 0883

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Vught

De mooiste aanbiedingen in de regio Vught

Ontdek Vught vanuit een heteluchtballon!

Ballonvaren in Vught

Beleef Vught en ontdek Noord-Brabant vanuit een luchtballon. Ga voor een unieke ervaring en voor een moment dat jij en je vrienden of collega’s nooit zullen vergeten. Bekijk het bourgondische leven vanaf boven, boek een ballonvaart vanuit Vught en geniet!

Ballonvaren over Noord-Brabant begint in Vught, zeggen we wel eens. En dat is niet zomaar, want dit is een fijne opstapplaats. Vught en omgeving hebben namelijk veel te bieden. Dat zie je al bij het opstijgen. De Sint-Petruskerk in het centrum torent letterlijk boven de stad uit, net als de gestreepte toren van de voormalige Sint-Lambertuskerk. En iets verder, aan de rand van de stad, zie je bekende torenspitsen van kasteel Maurick. Vught is het perfecte begin van jouw GreetZZ ballonvlucht!

Ballonvaren rondom Vught: een droom van een uitje!

Zijn we op hoogte dan zie je hoe gevarieerd en overweldigend dit gebied is. Meteen ten westen van Vught ligt de eerste verrassing: Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Omringd door Drunen, Udenhout, loon op Zand en Kaatsheuvel. Grote kans dat er zich sprookjesachtige gebouwen en attracties aan de horizon laten zien, want hier ligt natuurlijk sprookjespark De Efteling! Nee, het is geen fata morgana, dit zie je écht!

Ook zuidwaarts is het uitzicht fijn en herkenbaar. Want kijk je recht vooruit dan zie je Tilburg liggen. Wereldberoemd in Nederland door de Tilburgse Kermis en minstens zo bekend vanwege de Sint Jozefkerk, Westpoint en de Stadsheer. Zakken we verder naar beneden op de kaart, dan laten Goirle, Gorp en Hilvarenbeek zich zien. En misschien steken we de Belgische grens wel over richting Ravels en Turnhout!

Boeken, instappen én… genieten!

Neemt de wind ons mee naar het noorden? Dan zie je al bij het opstijgen een bekende buurstad liggen… Den Bosch. De altijd indrukwekkende Sint-Janskathedraal en natuurlijk rivieren de Aa, de Dommel en de Zuid-Willemsvaart die hier samenkomen en de Dieze vormen. Grote kans dat je al het schoon van deze stad en de natuur ziet stralen vanuit de mand van jouw GreetZZ ballonvaart over Vught en Noord-Brabant!

Natuurlijk ga je veel meer zien en herkennen. Want ook Sint-Michielsgestel, Kasteren, Schijndel, Veghel en Uden liggen op steenworp afstand van Vught. En niet te vergeten Rosmalen en Oss. Een ballonvaart over dit deel van Nederland is altijd een goed idee. Zéker wanneer je dit uitje samen met je vrienden, collega’s of familie beleeft. Boek dus nu een vlucht en maak daarmee een onvergetelijke herinnering!

 

Bel ons in Vught: 073 303 0883

Ontdek Vught vanuit een heteluchtballon! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Vught
Maurick 3
5261 NA Vught
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 073 303 0883

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Vught vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Vught vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Vught vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 400 reviews
Klantbeoordelingen
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Vught?

Ballonvaart foto's Vught