Rhenen Bel 0317 745 419

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Rhenen

De mooiste aanbiedingen in de regio Rhenen

Ballonvaart Rhenen, genieten boven Utrecht!

Ballonvaren in Rhenen

Een ballonvaart boven Utrecht is een uniek geschenk voor iedereen. Begin deze geweldige belevenis in Rhenen en zie Utrecht zoals je deze provincie nog nooit zag. Ballonvaren in dit stukje Nederland is een geweldige ervaring, dat wil je jezelf en je vrienden absoluut cadeau doen. Boek een vlucht en GreetZZ maakt er een onvergetelijk moment van!

Rhenen ligt er perfect bij voor een ballonvlucht. Aan de noordoever van de Nederrijn, op de zuidoostpunt van de Utrechtse Heuvelrug en verbonden met de Neder-Betuwe. Gegarandeerd unieke uitzichten en betoverende vergezichten!

Goed idee: ballonvaren rond Rhenen!

Hier is het opstijgen en verwonderen. Alleen al de talloze oude gebouwen doen je staren. De Cunerakerk met zijn karakteristieke toren, de Moderne rooms-katholieke Gedachteniskerk en natuurlijk net buiten de stad de Grebbenberg met daarop dierentuin Ouwehands Dierenpark en het militair ereveld. Absoluut bijzonder om te bekijken tijdens een vlucht met een heteluchtballon.

Ongetwijfeld ben je al eens door de regio gereden of gefietst. Wellicht ken je Wageningen, Bennekom en Renkum. En natuurlijk Ede. Maar ken je deze plaatsen ook van bovenaf? En wat te denken van de groene verrassing even verderop: Nationaal Park De Hoge Veluwe met zijn oud-Veluwse landschappen vol bossen, heidevelden, grasvlakten en stuifzandgebieden. Het is net het kleurrijke palet van een kunstenaar, in dit geval: Moeder Natuur.

Vergeet ook niet de plaatsjes en dorpen die de Veluwe haar unieke karakter geven. Zie de dagjesmensen fietsen van Otterlo naar Hoenderloo en van Harskamp naar Oostdorp. En kijk goed, want wellicht zie je het werkelijk unieke gebouw van Radio Kootwijk. Dit gebied zit vol beweging en verrassingen. Vanuit een heteluchtballon zie je het allemaal heel anders!

Ballonvaren over Utrecht, opstijgen in Rhenen

Nog meer groen mag je verwachten wanneer de wind in noordwestelijk richting waait. Vanaf Rhenen zijn we direct bij de Utrechtse Heuvelrug. Het natuurgebied dat vrijwel iedere Nederlander kent. Omringd door dorpen en plaatsen als Amerongen, Doorn en verderop Zeist wisselen natuur en stad elkaar geruisloos af.

Het bijzondere hier is de naadloze overgang van groen en rust naar stad en beweging. Aan de horizon zie je namelijk de hoofdstad van de provincie schitteren: Utrecht. De Dom inderdaad, de Rabotoren, de Prins Clausbrug, de Inktpot… Kijk je goed dan herken je de vormen vast en zeker.

Of je nu je vrienden meeneemt of een zakenrelatie jouw regio van boven wilt laten zien: ballonvaren vanuit Rhenen is naast een onvergetelijk uitje vooral ook een verrassend cadeau. En met de grootste vloot van Nederland heeft GreetZZ Ballonvaarten altijd een luchtballon én een geschikt moment voor jou. Dus pak de agenda, boek een ballonvaart Rhenen, stap in en geniét!

 

Bel ons in Rhenen: 0317 745 419

Ballonvaart Rhenen, genieten boven Utrecht! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Rhenen
Veerweg 101
3911 TM Rhenen
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0317 745 419

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Rhenen vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Rhenen vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Rhenen vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 413 reviews
Klantbeoordelingen
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Rhenen?

Ballonvaart foto's Rhenen