Venray Bel 0478 745 011

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Venray

De mooiste aanbiedingen in de regio Venray

Ballonvaart Venray: beleef Limburg van boven

Ballonvaren in Venray

Ballonvaren boven Noord-Limburg? Denk dan eens aan Venray! Deze stad in het bovenste puntje van Limburg is een perfect startpunt voor een onvergetelijke luchtreis. Ontdek dit stukje Nederland van boven en bekijk de wereld vanuit onze heteluchtballon. GreetZZ Ballonvaarten neemt jou en je vrienden mee op een oer-Limburgs avontuur. 

De luchtballon staat klaar om op te stijgen. Stap op in Venray en beleef Limburg op z’n mooist. Terwijl we omhoog varen zie je Sint-Petrus’ Bandenkerk, het Oude Raadhuis en de Gitzelmolen langzaam kleiner worden. Tegelijk wordt je blikveld groter en je uitzicht breder. Oirlo, Leunen, Merselo, Oostrum en Smakt, je ziet alle dorpjes en plaatsjes liggen in de omgeving. Limburg heeft veel, heel veel om te bekijken. En hoe doe je beter en leuker dan vanuit een GreetZZ heteluchtballon! 

Jouw ballonvaart in Limburg begint bij GreetZZ 

Elk uitzicht is een meesterwerk. En elke windrichting heeft iets anders in petto. Varen we richting het noordoosten dan wacht je de eerste grote verrassing. Of noemen we het groene verrassing? Hie ligt namelijk pal achter rivier de Maas het prachtige Nationaal park De Maasduinen. Een groene oase in het al zo groene Limburgse landschap. Opwaaiend stuifzand, helder blauw water, kasteelruïne Bleijenbeek… Kijk goed, want vanuit elke ooghoek zie je weer iets anders wat bijzonder en mooi is! 

Het natuurgebied is trouwens ook een natuurlijke grens, want meteen erachter ligt Duitsland. De kans is groot dat we zomaar de grens over varen. Richting Kevelaar, Geldern, Weeze of Goch. Ja, zo verrassend zijn de ballonvaarten van GreetZZ. Het is maar hoe de wind waait… Blaast deze de andere kant op, in westelijke richting, dan varen we verder over het groene, heuvelachtige landschap. Zo de provinciegrens over, Noord-Brabant in. 

Goedendag, Deurne! Hoi, Helmond! En hallo… Eindhoven! Deze stad herken je al van ver, de horizon laat je precies zien waar de stad ligt. En hoe hij erbij ligt. De Sint-Catherinakerk, Porthos, het Evoluon en natuurlijk het Philips stadion, dit is absoluut de lichtstad, dat zie je meteen. Kijk je even verder dan weet je dat ze ook liggen, onder de rook van Eindhoven: Valkenswaard, Veldhoven en Best. 

Limburg en ballonvaarten: een top combinatie

Geen windrichting is de beste, ze zijn allemaal goed. Naar het Noorden bijvoorbeeld, zo langs rivier de Maas en de N271, via Overloon, Boxmeer en Heijen naar Cuijk, Malden en natuurlijk Nijmegen! Deze middeleeuwse stad verbergt zich niet aan de horizon. Hoe kan het ook anders met zijn Waalbrug en Sint-Stevenskerk. Wát een uitzicht vanuit de grote, veilige mand van jouw GreetZZ heteluchtballon. 

Ballonvaren vanuit Venray is echt een supergoed idee. En het mooie is: het kan wanneer jij en je vrienden, familie of collega’s het liefst uitvaren. In de middag met een zakenrelatie? In de avond met je vriendengroep? Volgende week of volgende maand, in het ballonseizoen is alles mogelijk. Bij GreetZZ Ballonvaarten hebben we namelijk de grootste vloot van Nederland. Je kunt kiezen uit meer dan 1000 ballonvluchten! Dus, boeken, opstijgen en grenzeloos genieten!

 

Bel ons in Venray: 0478 745 011

Ballonvaart Venray: beleef Limburg van boven | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Venray
Oostsingel 40
5802 AM Venray
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0478 745 011

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Venray vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Venray vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Venray vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 402 reviews
Klantbeoordelingen
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Venray?

Ballonvaart foto's Venray