Amsterdam Bel 020 890 8042

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Amsterdam

De mooiste aanbiedingen in de regio Amsterdam

Ballonvaren over historisch Amsterdam!

Ballonvaren in Amsterdam

Ballonvaren over Amsterdam, dat is een ervaring die je lang zal bijblijven. Een gebied vol steden en groene uitgestrekte vlakten. Het is Nederland op z’n puurst. En het is allemaal te zien vanuit jouw GreetZZ luchtballon. Groots genieten op grote hoogte!

 Een ballonvaart Amsterdam bekijk deze wereldstad van boven! Het is een fantastisch idee en misschien zelfs wel je droom. Schiphol en de luchtverkeersleiding, windrichtingen, veiligheid… Er komt zoveel bij kijken dat ballonvaren boven en rond de binnenstad van Amsterdam een grote uitzondering is. Gelukkig hebben de Randstad, Noord-Holland en de aangrenzende provincies de mooiste uitzichten en vergezichten voor jou in petto!

Ballonvlucht Amsterdam: ontdekt de Randstad van boven.

Een ballonvaart in de Randstad? Keuze te over! Want Randstad Holland is enorm. En ook nog eens bijzonder indrukwekkend. Amsterdam herken je van dichtbij, maar zeker ook van grote hoogte. De Amsterdam Arena, de Westerkerk, de A’DAM Toren en IJ-Toren… Je ziet en herkent ze al van grote afstand. De skyline van Amsterdam zal je niet snel vergeten!

Ballonvaren voorbij Amsterdam: prachtige natuur aan alle kanten!

Meer oog voor groen en uitgestrekte landerijen? Ook dan zijn Noord-Holland en de Randstad jouw gebieden voor een ballonvaart! Op nog geen 20 of 30 minuten rijden van Amsterdam stap je in een GreetZZ ballon en ervaar je Holland van boven. Hilversum met haar Media Park, de natuurreservaten in de Gooi en Vechtstreek en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vlakbij stad Utrecht. De hoorbare en betoverende stilte tijdens een ballonvlucht boven deze gebieden maakt de ervaring nóg intenser!

Kies een van de vele opstapplaatsen voor een ballonvaart in Noord-Holland. In de directe omgeving van Amsterdam of een stukje verderop: de ervaring van een ballonvlucht boven de Randstad zal je altijd bijblijven. Verras jezelf, je vrienden, geliefde of collega’s met een werkelijk unieke ballonvlucht boven Amsterdam!

 

Bel ons in Amsterdam: 020 890 8042

Ballonvaren over historisch Amsterdam! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Amsterdam
Gosschalklaan 7
1014 DC AMSTERDAM
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 020 890 8042

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Amsterdam vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Amsterdam vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Amsterdam vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 5 reviews
Klantbeoordelingen regio Amsterdam
Klantbeoordelingen
9.8 / 10

Ballonvaren in Amsterdam?

Ballonvaart foto's Amsterdam