Almere Bel 036 808 0100

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Almere

De mooiste aanbiedingen in de regio Almere

Ballonvaart Almere: Flevoland van bovenaf

Ballonvaren in Almere

Ballonvaren rond Almere en Flevoland? Dat klinkt als een superfijn uitje. En dat is het! De ligging aan de vele en grootse wateren maakt van Almere een boeiende opstapplaats. Misschien nóg wel boeiender: denk ook eens aan een ballonvaart boven Gelderland of Utrecht… Daar is - naast de prachtige meren en velden - nog veel meer te zien!

Een ballonvaart boven Almere is een waar avontuur. De uitgestrekte en vlakke omgeving van Almere en Flevoland staan garant voor weidse vergezichten. De ligging aan het water kan, afhankelijk van de windrichting invloed hebben op de duur van de ballonvaart. Wil je zo lang mogelijk genieten van jullie moment in de lucht? Dan zijn er nog meer opstaplocaties waar je zeker eens aan kan denken: ballonvaren boven de provincie Utrecht vanuit Amersfoort bijvoorbeeld!

Ballonvaren boven Almere, of misschien wel Amersfoort…

Almere heeft veel te bieden. Het enorme Markeermeer, het IJmeer en het Gooimeer; de Oostervaardersplassen omarmen de stad. Net als de omringende provincies met bekende steden en opstapplaatsen. De keuze aan opstapplaatsen voor jouw GreetZZ ballonvaart is enorm in deze bijzondere regio.

Op een paar kilometer van Almere is Amersfoort een prachtige optie als opstapplaats voor jouw ballonvaart boven provincie Utrecht of Gelderland. Ook wanneer je opstijgt vanaf Amersfoort zie je het Markermeer en het IJsselmeer glinsteren aan de horizon. En wat te denken van het grootste windmolenpark van Nederland, ook dit zie je vast en zeker liggen tijdens jouw ballonvaart boven provincie Utrecht.

Ballonvaart rondom Almere: een uniek cadeau!

Vanuit hier kunnen we werkelijk elke kant op. Het is maar waar de wind ons mee naartoe neemt. Gaan we oostwaarts, de grens over naar Gelderland, dan ligt Barneveld direct in zicht. Wellicht herken je de Oude Kerk en Huize De Schaffelaar. Op zoek naar natuur? Binnen enkele momenten laat Nationaal park De Hoge Veluwe zich zien aan de skyline. Kilometers aan natuurschoon trekken hier aan je voorbij! Een onvergetelijk gezicht vanuit de stevige mand van jouw GreetZZ heteluchtballon…

In de bijzonder groene omgeving van Almere, Amersfoort en Barneveld heb je dus wat te kiezen. Welke opstapplaats je kiest, dat bepaal je zelf. Het is maar waar jij je vrienden, familie of collega’s mee wilt verrassen! Ga voor een ervaring die jullie lang zal bijblijven: boek bij GreetZZ jullie ballonvlucht Almere! Dat wordt genieten, dat is zeker!

 

Bel ons in Almere: 036 808 0100

Ballonvaart Almere: Flevoland van bovenaf | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Almere
Archerpad 4
1324 ZZ ALMERE
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 036 808 0100

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Almere vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Almere vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Almere vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 413 reviews
Klantbeoordelingen
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Almere?

Ballonvaart foto's Almere