Duiven Bel 0316 745 025

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Duiven

De mooiste aanbiedingen in de regio Duiven

Ballonvaren in Duiven, puur genieten!

Ballonvaren in Duiven

Een ballonvlucht rond Duiven, dát vergeet je niet snel. Sterker nog, de omgeving van provincie Gelderland blijft je altijd bij. Zeker wanneer je deze bekijkt vanuit de ruime mand van een GreetZZ luchtballon. Een uitje dat je móet beleven, samen met je partner, vrienden of collega’s!

Boek je een ballonvlucht over Gelderland dan kies je voor Duiven. Vanuit deze opstapplaats wordt jouw luchtballonvaart een succes én belevenis. Deze plaats in de streek Liemers ligt omringd door groen en door veel andere bekende plaatsen, waarvan je Arnhem ongetwijfeld kent én herkent. Vanuit een luchtballon zie je dit stukje Nederland zoals je het nog nooit zag. Stap op en vaar mee!

Begin je ballonvaart in Duiven

Rond Duiven is heel wat te zien. Een prachtige streek om te ballonvaren dus. Neemt de wind ons mee in zuidoostelijke richting dan glijden we via de A12 langs Groessen, Zevenaar, Didam en Babberich. En vanaf daar zijn we zo de Duitse over. Twee landen van bovenaf bekijken tijdens één ballonvaart; het is zomaar mogelijk wanneer je opstijgt vanuit Duiven.

Voert de wind ons mee naar het Noorden, dan wacht je een bijzondere verrassing. Want als snel laten de Lathumse Plas, Gieseplas en Valeplas zich zien. Een waterrijk natuurgebied direct aan rivier de IJssel gelegen. Met daarachter Rheden en Rozendaal. Varen we nóg wat verder dan ontvouwt zich een van Nederlands mooiste natuurparken zich aan jouw ogen: Nationaal Park Veluwezoom. Vanaf grote hoogte en in alle rust en stilte zie je ongerepte natuur met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en landgoederen. Uitzichten als deze maken jouw ballonvaart echt onvergetelijk.

Ballonvaren vanuit Duiven over Gelderland, altijd een goed idee!

Dorpen en steden krijg je ook te zien. Wellicht zijn dat Angeren en Huissen. Of Doornenburg en Pannerden. En staat de wind in noordwestelijk richting dan ontdek je Arnhem op een heel andere manier. Vanuit de mand onder de enorme luchtballon herken je de John Frostbrug, het nieuwe hypermoderne Station Arnhem Centraal en natuurlijk het bekende Gelredome. Nog meer groen en natuur zien? Dat kan maar zo wanneer je in de verte tuurt, want achter Arnhem ligt Nationaal Park De Hoge Veluwe, de groene parel van Gelderland.

Je leest het, ballonvaren over Gelderland is altijd een goed idee. Vooral ook wanneer je de ballonvlucht in Duiven begint. Laat je verrassen door de wind én door het adembenemende uitzicht vanuit een GreetZZ luchtballon. Kies de datum voor jouw familiedag of bedrijfsuitje, boek die vlucht en geniet!

 

Bel ons in Duiven: 0316 745 025

Ballonvaren in Duiven, puur genieten! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Duiven
Horsterparklaan 1
6922 NR Duiven
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0316 745 025

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Duiven vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Duiven vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Duiven vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 1 reviews
Klantbeoordelingen regio Duiven
Klantbeoordelingen
10.0 / 10

Ballonvaren in Duiven?

Ballonvaart foto's Duiven