Leerdam Bel 0345 745 480

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Leerdam

De mooiste aanbiedingen in de regio Leerdam

Ballonvaart Leerdam: Ervaar het zelf!

Ballonvaren in Leerdam

Zuid-Holland van boven ontdekken? Start jouw ballonvlucht dan in Leerdam! Hier, in het oostelijke puntje van de provincie en midden tussen bekende rivieren, zullen de uitzichten en vergezichten je verrassen. Nederland is prachtig vanuit een GreetZZ heteluchtballon.

Bekijk jouw vertrouwde omgeving vanuit een luchtballon. Samen met je partner, vrienden of familie. Of gewoon met z’n allen, want de manden onder onze luchtballonnen zijn er ruim en stevig genoeg voor. We hebben zelfs een mand voor meer dan 30 personen. Boek je ballonvaart bij GreetZZ ballonvaarten, stap in en geniet!

Opstapplaats voor jouw ballonvlucht: Leerdam!

Leerdam en ballonvaren gaan goed samen. Perfect zelfs! Want de ligging van deze Zuid-Hollandse stad is geweldig. Omringd door plaatsen als Meerkerk, Beesd en Arkel. Omarmd door groen, water en natuur. En grenzend aan de al even mooie provincie Gelderland, óók betoverend vanuit een heteluchtballon.

We zullen het bijna vergeten: de rivieren. Leerdam ligt midden tussen de rivieren de Waal en de Lek. Het water ooit zien stromen vanaf grote hoogte? En de schepen ooit zien varen vanaf boven? Alle reden om die ballonvaart boven Leerdam te boeken. Neem zeker ook eens een zakenrelatie mee!

Ballonvaren boven midden Nederland? Doen!

Leerdam dus, jouw opstapplaats voor ballonvluchten boven midden Nederland. Vanaf het moment dat de luchtballon opstijgt, zie je waarom deze plek zo geschikt is. De Grote Kerk, het Hofje van Mevrouw van Aerden, het riviertje de Linge en de stadsmuren van de Zuidwal. Je ziet ze meteen. En wellicht herken je ook Aquazoo Leerdam en het Nationaal Glasmuseum.

 Ballonvaren boven dit stukje Nederland heeft meer verrassingen in petto. In noordelijke richting bijvoorbeeld. Varen we ‘naar boven’ dan passeren we Zijderveld, Everdingen en Vianen. Achter de kruising van de E25 en E311 en voorbij rivier de Lek liggen Nieuwegein en IJsselstein. Woon je in deze regio dan moet je deze steden zeker eens op deze manier bekijken. En natuurlijk… Utrecht! Stad van de Dom, al van grote afstand zichtbaar en herkenbaar aan de horizon. Kijk van de mand van de luchtballon dus niet alleen naar beneden, maar vooral ook om je heen. Zo ver als je kunt!

Van Zuid-Holland tot Gelderland met een ballonvaart vanuit Leerdam!

Elke windrichting zal je verrassen. Varen we naar het zuidwesten dan neemt de natuur je in haar greep. Langs Vuren en Gorinchem steken we de Waal over. Achter Werkendam zie je het groen al lonken: Nationaal Park De Biesbosch. Zoetwatergetijden, kreken, wilgenvloedbossen, uitgestrekte vlakten en velden… en natuurlijk dieren. In alle soorten en maten. De stilte van de heteluchtballon zal geen dier doen schrikken of verjagen, kijk je ogen dus uit!

Varen we verder naar het westen? Dat merk je meteen, want de vergezichten kleuren van natuurlijk groen naar stedelijk grijs: aan de horizon zie je Dordrecht verschijnen. En als je goed kijkt herken je de skyline van wereldstad Rotterdam! Zo zie je, ballonvaren vanuit Leerdam is een prachtige, verrassende ervaring. Deel het met je vrienden of collega’s: boek vandaag nog jullie ballonvlucht bij GreetZZ Ballonvaarten!

 

Bel ons in Leerdam: 0345 745 480

Ballonvaart Leerdam: Ervaar het zelf! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Leerdam
Veerstoep 3
4142 LA Leerdam
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0345 745 480

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Leerdam vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Leerdam vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Leerdam vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 1 reviews
Klantbeoordelingen regio Leerdam
Klantbeoordelingen
10.0 / 10

Ballonvaren in Leerdam?

Ballonvaart foto's Leerdam