Barneveld Bel 0342 788 106

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Barneveld

De mooiste aanbiedingen in de regio Barneveld

Ballonvaart Barneveld: Dat moet je beleven!

Ballonvaren in Barneveld

Ballonvaren en Barneveld horen bij elkaar. De ligging, de bezienswaardigheden, de natuurgebieden… Barneveld is een prachtige opstapplaats voor jouw ballonvlucht over Gelderland en Utrecht. Ontdek midden Nederland vanuit een GreetZZ heteluchtballon. Een herinnering voor het leven!

Barneveld leent zich perfect voor een ballonvaart. Het dorp aan de zuidwestelijke rand van Gelderland houdt van ballonvaren. Niet voor niets is hier elk jaar een groots ballonfestival. Dat komt omdat het zo’n mooie ligging heeft. Omringd door groen en midden tussen opvallend mooie steden.

Ballonvaart in Gelderland? Stap op in Barneveld!

Barneveld is meer dan Nederlands centrum van de pluimveeteelt. Veel meer! Alleen al de prachtige monumenten zijn een bezienswaardigheid, zéker vanuit de lucht. De Oude Kerk, Huize De Schaffelaar met het aangrenzende Schaffelaarse bos. En dan de omgeving: de gemeente Barneveld ligt op de grens van de Gelderse Vallei en het Veluwemassief. Een aaneenschakeling van typisch Veluwse natuurgebieden.

Op steenworp afstand, ten zuidoosten, ligt ook Nationaal Park De Hoge Veluwe. Uitgestrekte heidevelden en zandvlakten. Je ziet het bekende Kröller Muller museum en fietsers over de smalle paadjes dwars door het natuurgebied. Harskamp, Hoenderloo, Loenen, Eerbeek: het zijn slechts enkele plaatsen die je zal herkennen aan de horizon.

Ook vlakbij ligt Apeldoorn met natuurlijk Paleis Het Loo, de Apenheul en Julianatoren. Tijdens een ballonvaart vanuit Barneveld ontdek je deze indrukwekkende omliggende natuur! Gaan we noordwaarts dan komen we via Putten en Ermelo bij Harderwijk met daarachter het Veluwemeer. Goed kijken, dan zie je het glinsteren aan de horizon. Neemt de wind ons mee in westelijke richting dan varen we als snel richting Leusden en Amersfoort. Misschien kun je de Monnikendam zie liggen, een van de weinige nog bestaande waterpoorten in ons land.

Ballonvaren Barneveld: jouw droom op hoog niveau

Het beste van Barneveld en het mooiste van de natuur. Barneveld is een van de mooiste opstapplaatsen voor jouw ballonvlucht. Natuurlijk zijn er in en om Gelderland nog veel meer opstapplaatsen voor een onvergetelijke ballonvaart. Waar je opstapt dat bepaal je zelf, want de keuze in GreetZZ opstaplocaties is reuze. Kies, stap in en geniet van een ervaring die jou en je vrienden of collega’s lang zal bijblijven!

 

Bel ons in Barneveld: 0342 788 106

Ballonvaart Barneveld: Dat moet je beleven! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Barneveld
Churchillstraat 45
3772 KV BARNEVELD
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0342 788 106

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Barneveld vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Barneveld vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Barneveld vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 6 reviews
Klantbeoordelingen regio Barneveld
Klantbeoordelingen
9.1 / 10

Ballonvaren in Barneveld?

Ballonvaart foto's Barneveld