Venlo Bel 077 303 0445

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Venlo

De mooiste aanbiedingen in de regio Venlo

Ballonvaren Venlo: Beleef Limburg van boven!

Ballonvaren in Venlo

Beleef Limburg van boven tijdens een ballonvaart vanuit Venlo. Hier in het noordelijk deel van de provincie Limburg is elke ballonvlucht bijzonder. Stap in de ruime rieten mand van een GreetZZ luchtballon en ontdek een van de mooiste gebieden van Nederland. 

Venlo, een groene en levendige historische stad aan rivier de Maas. Bijzonder mooi gelegen, júist ook voor een ballonvaart, want vanaf hier kunnen we alle kanten op. Langs de Maas omhoog of naar beneden, de grens over naar Duitsland of zuidwaarts verder de provincie in of misschien zelfs wel naar Noord-Brabant. Stap je in? Onze GreetZZ luchtballon wacht op jou en je vrienden!

Start jouw ballonvlucht in Venlo, geniet op hoog niveau!

Jouw ballonvaart begint goed in Venlo. Want hier valt wat te zien! De stad ligt pal aan de Maas en alleen al dát is een bijzonder gezicht vanaf boven. Het glinsteren van het water, de beweging van de schepen. Ook de vele rijksmonumenten zoals de Sint-Martinuskerk en de verschillende kloosters zijn leuk om te spotten tijdens het ballonvaren over Venlo.

Hou je van natuur? Dan is ballonvaren in deze regio écht een cadeau. Venlo wordt omringd door onder meer de Maasoever, rivierenpark Venlo-Velden, natuurgebieden het Zwart Water, de Grote en Kleine Heide en het Jammerdaal. Kom je uit de omgeving, dan ben je er vast eens langs of doorheen gewandeld. Geweldig om het nu eens van boven te bekijken! Ook indrukwekkend vanuit een luchtballon: de kassen van de vele tuinders in dit gebied, het Fresh Park Venlo en het terrein van de Floriade die hier in 2012 werd georganiseerd.

Ontdek Limburg van boven met een ballonvaart vanaf Venlo!

Maar het gebied is groter en biedt veel meer! Want zakken af dan komen we via Tegelen en Beesel in het eveneens typisch Limburgse Roermond, daar waar je de Roer en de Maas ziet samenvloeien. Vanuit de verte zie je hier de torens van de Munsterkerk al aan de horizon prijken. En stel dat de wind ons in oostelijke richting blaast, zó de Duitse grens over, waar het Ruhrgebied langzaam onder je door suist. Oh, en Nationaal park De Maasduinen in noordelijke richting, hadden we die al genoemd…?

Zo zie je, er is heel wat te ontdekken tijdens een GreetZZ ballonvaart over het glooiende landschap van Limburg. Verras jezelf en je vrienden, boek een ballonvaart over Venlo! Bekijk de data, de tijdstippen en de vele mogelijkheden. Heb je specifieke wensen of ideeën? Laat ze gerust weten, we denken graag met je mee om het extra bijzonder te maken.

 

Bel ons in Venlo: 077 303 0445

Ballonvaren Venlo: Beleef Limburg van boven! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Venlo
Deken van Oppensingel 6
5911 AD Venlo
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 077 303 0445

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Venlo vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Venlo vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Venlo vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 4 reviews
Klantbeoordelingen regio Venlo
Klantbeoordelingen
9.3 / 10

Ballonvaren in Venlo?

Ballonvaart foto's Venlo