Boxmeer Bel 0485 745 036

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Boxmeer

De mooiste aanbiedingen in de regio Boxmeer

Ballonvaren Boxmeer: ervaar Noord-Brabant!

Ballonvaren in Boxmeer

Start jouw ballonvaart in Boxmeer en bekijk Noord-Brabant van z’n beste kant. Boxmeer is een prachtige opstapplaats voor een ballonvlucht. Alleen al vanwege de mooie ligging midden in het Brabantse landschap. Bovendien: Limburg en Duitsland liggen op steenworp afstaand. Dit is ballonvaren op z’n mooist én op z’n best!

Ballonvaren over Zuid-Nederland: dan is Boxmeer jouw opstapplaats! Het is misschien wel de fijnste plek om op te stijgen voor een ballonvaart over dit unieke kruispunt van provincies en landgrenzen. Een bijzondere omgeving om van grote hoogte te zien en te beleven.

Ballonvaren over Boxmeer: genieten op niveau!

Boxmeer laat al bij het opstijgen zien hoe mooi het is. Je weet meteen waarom je hier wilde vertrekken. De Sint-Petrusbasiliek laat zich duidelijk zien, evenals Kasteel Boxmeer en het bekende Karmelietessenklooster. Kijk je iets verder dan zie je hoe bijzonder de stad is gelegen. Op de linkeroever van rivier de Maas bijvoorbeeld. Ook de weidegebieden, zoals het Boxmeerse Veld, en natuurgebied de Maasheggen springen meteen in het oog. Dit is een geweldige start van jouw ballonvaart over Noord-Brabant.

Varen we verder in oostelijk richting dan zijn we al boven Nationaal park De Maasduinen. Het langgerekte bos- en heidegebied ligt op een hoge zandrug tussen de Maas en de Duitse grens. Grote kans dat - als de wind het wil - we Duitsland binnenvaren. Goch, Weeze, Kevelaer en iets verderop zelfs rivier de Rijn. Het glooit en glinstert aan de horizon die je volledig ziet vanuit de gezellige mand van onze GreetZZ heteluchtballon.

Opstaplocatie Boxmeer, de mooiste ballonvaart boven Noord-Brabant

Natuurlijk is de kans dat we boven ons Hollandse Noord-Brabant varen minsten zo groot. Want blaast de wind in zuidwestelijke richting dan zijn we al gauw bij Deurne en Weert. Of misschien varen we wel langs Helmond en zie je de skyline van Eindhoven met al z’n bekende punten: de Sint-Catharinakerk, de Regent en de Admiraal. Misschien zie je zelfs het Philips Stadion van boven.

Waar we ook overheen of langs vliegen, het is altijd oergezellig en comfortabel in de luxe manden van onze grootse luchtballonnen. Want de ballonmanden van GreetZZ zijn extra ruim, wel tot 40 procent groter dan een gemiddelde ballonmand. Alleen dat is al een belevenis op zichzelf. Alle reden om snel een ballonvaart boven en rondom Boxmeer te boeken. Voor jou én je vrienden. Raak in hoger sferen met GreetZZ Ballonvaarten: boek een vlucht en geniet!

 

Bel ons in Boxmeer: 0485 745 036

Ballonvaren Boxmeer: ervaar Noord-Brabant! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Boxmeer
de Raetsingel 5
5831 KC BOXMEER
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0485 745 036

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Boxmeer vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Boxmeer vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Boxmeer vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 2 reviews
Klantbeoordelingen regio Boxmeer
Klantbeoordelingen
9.8 / 10

Ballonvaren in Boxmeer?

Ballonvaart foto's Boxmeer