Roggel Bel 0475 745 132

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Roggel

De mooiste aanbiedingen in de regio Roggel

Ballonvaart Roggel: ontdek Zuid-Limburg

Ballonvaren in Roggel

Ballonvaren boven Zuid-Limburg? Begin jouw avontuur goed, stap op in Roggel! Dit kerkdorp in het hart van de zuidelijkste provincie heeft heel wat moois te bieden. Zoals mooie vergezichten en unieke uitzichten! Boek bij GreetZZ en maak je op voor een ballonvaart om nooit te vergeten. 

Ballonvaren en Limburg zijn een fijne combinatie. De glooiende omgeving is al geweldig mooi wanneer je met beide benen aan de grond staat. Vanuit de mand van een GreetZZ heteluchtballon maakt dit stukje Nederland nóg meer indruk op jou en je vrienden. Dat beloven we je. Al bij het opstijgen ontdek je hoe mooi de gemeente Leudal is. En hier begint het avontuur alleen nog maar! 

Jouw ballonvaart start in Roggel

De Sint Petrusmolen en de Sint Petruskerk worden langzaam kleiner wanneer onze heteluchtballon opstijgt. Tegelijk wordt jouw uitzicht grootser en wijder. Het heuvelachtige en groene landschap biedt ruimte aan veel moois. En aan talloze typisch Limburgse dorpjes en plaatsjes. Nunhem, Heythuysen, Heibloem en Egchel… Roggel wordt omringd door dorpjes om van te houden, dat ga je óngetwijfeld doen wanneer je ze bekijkt van boven, vanuit een stilletjes varende heteluchtballon. 

Een windrichting in gedachten? Of laat je je meevoeren naar waar de wind ons wil hebben? Dat laatste is altijd verrassend. In zuidoostelijke richting bijvoorbeeld, naar Neer, Haelen of Heel. Daarachter fonkelt rivier de Maas met al zijn uiterwaarden en zijsprongen. Prachtig om langs te varen. Of overheen! Want erachter ligt het overbekende Roermond, perfect aan de samenvloeiing van de Roer en de Maas. De eeuwenoude Hanzestad met De Natalinitoren, de Sint-Christoffelkathedraal en de kenmerkende Munsterkerk aan het al even markante Munsterplein. Wat een unieke skyline om te bewonderen tijdens jouw ballonvaart hier boven Limburg! 

Beleef Zuid-Limburg van boven 

De wind kan ook totaal anders staan. Net zo fijn! Want elke windrichting belooft grenzeloze uitzichten. Zetten we koers naar het noordwesten dan zie je al snel Weert aan de horizon verschijnen. Met Biest, Nederweert en Ospel als buren. En varen we nog wat verder dan steken we de Limburgse grens over zó Noord-Brabant in. De Hutten, Maarheeze, Someren, Valkenswaard. Je herkent ze vast en zeker! Kijk vooral ook verder naar de horizon want daar ligt een van de bekendste steden in de regio: Eindhoven. De torens van de Sint-Catharinakerk, de Philips Lichttoren, het hoofdgebouw van Technische Universiteit… De skyline van Eindhoven is er eentje om eindeloos naar te turen! 

Ballonvaren boven Zuid-Limburg is ronduit bijzonder. Laat je meenemen door de wind én innemen door de indrukwekkende uitzichten vanuit onze luchtballon. Verras je vrienden, familie of medewerkers met een cadeau van niveau - óp niveau! Boek snel een ballonvlucht over Zuid-Nederland en ga voor een unieke herinnering!

 

Bel ons in Roggel: 0475 745 132

Ballonvaart Roggel: ontdek Zuid-Limburg | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Roggel
Heldensedijk 5
6088 NT Roggel
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0475 745 132

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Roggel vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Roggel vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Roggel vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 2 reviews
Klantbeoordelingen regio Roggel
Klantbeoordelingen
10.0 / 10

Ballonvaren in Roggel?

Ballonvaart foto's Roggel