Tilburg Bel 013 531 3540

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Tilburg

De mooiste aanbiedingen in de regio Tilburg

Ballonvaren over Tilburg, een unieke beleving

Ballonvaren in Tilburg

Jouw ballonvlucht begint in Tilburg. Een van de gezelligste steden van Noord-Brabant is een perfecte opstapplaats voor een ballonvaart. Varen over deze groene en bourgondische provincie betekent genieten van een grenzeloos uitzicht. Dé plek dus voor een belevenis op hoog niveau. Stap in, onze GreetZZ heteluchtballon wacht op jou, je vrienden of team!

Opstapplaats Tilburg is een goede en gezellige start van jouw uitje met een GreetZZ ballonvaart. Deze textielstad met geschiedenis is een bezienswaardigheid vanuit de lucht. Vooral wanneer je uit de stad of uit de omgeving komt, is het natuurlijk geweldig om jouw regio vanuit een luchtballon te bekijken. Het centrum van de stad met het Paleis-Raadhuis, het voormalig paleis van koning Willem II der Nederlanden. De Lancierskazerne is een al even herkenbaar punt. Heb je het ooit vanuit de lucht bekeken? Dit is je kans!

Jouw mooiste ballonvaart begint in Tilburg

Het fijne van een ballonvlucht vanuit Tilburg is dat er zoveel moois omheen ligt. Het Brabantse land is beeldschoon, vooral vanuit een luchtballon. Dat durven we best te zeggen bij GreetZZ, we varen hier namelijk vaker met onze grote heteluchtballonnen en extra ruime manden - wist je dat er wel 30 mensen in onze grootste manden passen? Ballonvaren vanuit Tilburg, dat is nog eens leuk voor een teamuitje in Noord-Brabant!

Het Brabantse land ligt aan je voeten wanneer je het bekijkt vanuit een heteluchtballon. Varen we noordwaarts dan zijn we al snel bij Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Een gevarieerd landschap van gras, moeras, heide én Saharazand. Het verschil in kleuren en structuren is een opvallend gezicht vanaf grote hoogte. Sprookjesachtig zouden we bijna zeggen, dat geldt zeker voor het gebied ernaast: Kaatsheuvel. Reus Langnek, de achtbanen en het Sprookjesbos. Inderdaad, je ziet de Efteling!

Met een luchtballon over Noord-Brabant

Eigenlijk is heel Noord-Brabant een betoverend en perfect gebied voor een ballonvaart. Breda met zijn Grote Kerk en het Begijnhof, Oosterhout met zijn Slotjes en Slotparken en verderop aan de horizon, achter rivier de Amer, Nationaal Park De Biesbosch. En de lijst met bijzondere plekken gaat maar door. Eigenlijk moet je het zelf beleven, samen met je vrienden of collega’s. Boek nu een ballonvaart over Tilburg en Noord-Brabant, raak ik hoger sferen met GreetZZ ballonvaarten!

 

Bel ons in Tilburg: 013 531 3540

Ballonvaren over Tilburg, een unieke beleving | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Tilburg
Professor van Buchemlaan 4
5022 KB Tilburg
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 013 531 3540

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Tilburg vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Tilburg vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Tilburg vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 20 reviews
Klantbeoordelingen regio Tilburg
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Tilburg?

Ballonvaart foto's Tilburg