Enschede Bel 053 808 0102

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Enschede

De mooiste aanbiedingen in de regio Enschede

Ballonvaren Enschede, Twente op z’n mooist!

Ballonvaren in Enschede

Ballonvaren over Enschede zoals je haar nog nooit zag. Hier in het zuidoosten van Overijssel, vlak bij de Duitse grens, valt heel wat te zien. Vanuit een GreetZZ heteluchtballon beleef je de Twentse regio op een unieke manier. Echt iets om jezelf én anderen cadeau te geven.

Ballonvaren over en rondom Twente is een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Romantisch voor jullie tweeën en super gezellig voor grote groepen. Wist je dat er tot wel 32 personen in onze extra grote manden passen? Alle reden dus om een ballonvaart Enschede te boeken!

Ballonvaart Enschede, bekijk Overijssel én Twente vanuit de lucht.

Enschede is dé opstapplaats voor jouw ballonvaart over Twente en Overijssel. Enschede ligt ook nog naast de Duitse grens, er valt dus genoeg te zien in dit gebied! Zo wordt de stad omringd door bekende plaatsen als Hengelo, Oldenzaal, Haaksbergen het Duitse Gronau. Elke stad heeft zo z’n eigen herkenningspunten. 

De bekende plekken in Enschede ken je wellicht, maar heb je ze al eens vanuit een GreetZZ luchtballon bekeken? De Twentse Welle Toren, Universiteit Twente (de enige campusuniversiteit van Nederland), de haven aan het eindpunt van het Twentekanaal. En wat te denken van de omgeving? De voormalige vliegbasis Twenthe, Hof Espelo of het  Overijssels natuurgebied De Lonnekerberg.

Ballonvaren in de ochtend, een magisch moment!

  Vanuit een luchtballon zie je het allemaal in vogelperspectief. Een compleet nieuwe ervaring! Heb je eerder een ballonvlucht gemaakt, dan weet je hoe bijzonder het is. Weet je trouwens dat je op verschillende momenten van de dag kunt ballonvaren in Enschede? Ga voor een magische ervaring en boek een ochtendvlucht! De nevel over de landerijen, de opkomende zon en de absolute stilte, onvergetelijk!

 

Bel ons in Enschede: 053 808 0102

Ballonvaren Enschede, Twente op z’n mooist! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Enschede
Marie de Roodelaan 1
7545 RT Enschede
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 053 808 0102

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Enschede vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Enschede vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Enschede vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 2 reviews
Klantbeoordelingen regio Enschede
Klantbeoordelingen
10.0 / 10

Ballonvaren in Enschede?

Ballonvaart foto's Enschede