Heerenveen Bel 0513 745 012

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Heerenveen

De mooiste aanbiedingen in de regio Heerenveen

Ballonvaren boven Heerenveen: einleas moai!

Ballonvaren in Heerenveen

Een ballonvaart boven en rond Heerenveen, dát is eindeloos mooi. Het hart van Friesland is een perfecte opstapplaats om de provincie en het noordelijkste deel van Nederland van bovenaf te verkennen. Stap in de ruime, luxe mand van onze GreetZZ heteluchtballon en kijk zover als je kunt. Dit is genieten op hoog niveau!

Ballonvaren vanuit Heerenveen, dat is genieten. Van steden, van typisch Friese stad en omliggende dorpen en van het uitgestrekte vlakke en vooral ook waterrijke landschap. Start de ballonvlucht in Heerenveen en ontdek hoe mooi deze stad van boven is. Bekende monumentale gebouwen als Crackstate, Oenemastate en molen Welgelegen lijken steeds kleiner wanneer de luchtballon langzaam opstijgt. Zoveel moois al gezien en nu begint jouw ballonvaart pas echt…

Ballonvaren in Heerenveen: een topuitje!

De Muntflats in woonwijk De Greiden, Het Abe Lenstra Stadion en het Thialf… Ze komen allemaal voorbij terwijl we verder varen. Omhoog, langs de A32? Dan zie aan de horizon al snel Drachten liggen en verderop Grou. Daar tussenin is het groen aan de skyline. Dat moet Nationaal Park de Alde Feanen zijn. 4.000 hectare aan petgaten, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen. En dat allemaal in hart van Frylân. Je kijkt je ogen uit vanaf de hoogte waarop we inmiddels varen met onze luchtballon.

Varen en kijken we nog een stukje verder richting de horizon, dan komen we voorbij of over Leeuwarden. De Sint-Bonifatiuskerk, het Paleis van Justitie en de Achmeatoren: zichtbaar én herkenbaar. Kijk je nog beter dan zie je maar zo de kustlijn en de Waddenzee schitteren.

Landinwaarts is jouw ballonvaart vanaf Heerenveen uiteraard ook de moeite waard! Meer dan! Want drijven we in oostelijke richting dan glijden de uitgestrekte landerijen onder door. Noordwolde, Oosterwolde, Appelscha. Misschien zakken we zelfs een stukje af waar Diever, Dwingeloo en Dwingelderveld de bekende heidevelden omringen. Vanuit een luchtballon bekeken, doet het je ongetwijfeld denken aan een kleurrijke lapjesdeken!

Ballonvaart Heerenveen: een spectaculair uitje!

We zeggen het vaker: elke windrichting heeft andere vergezichten in petto. Zo mag je in zuidelijke richting uitkijken over Wolvega, Oldemarkt en Steenwijk met zijn vele kerken en torenspitsen. En even verderop het oogstrelende natuurgebied Nationaal Park Weerribben-Wieden. De meren Blauwe Hand en Belterwijde sprankelen je tegemoet. Elk stukje van de provincie Friesland is even prachtig om te bekijken en beleven vanuit een luchtballon. Boeken, instappen en genieten. Een onvergetelijke ervaring, dat beloven we!

 

Bel ons in Heerenveen: 0513 745 012

Ballonvaren boven Heerenveen: einleas moai! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Heerenveen
Stadionweg 11
8448 EA Heerenveen
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0513 745 012

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Heerenveen vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Heerenveen vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Heerenveen vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 2 reviews
Klantbeoordelingen regio Heerenveen
Klantbeoordelingen
10.0 / 10

Ballonvaren in Heerenveen?

Ballonvaart foto's Heerenveen