Steenwijk Bel 0521 745 013

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Steenwijk

De mooiste aanbiedingen in de regio Steenwijk

Ballonvaart Steenwijk: het mooiste uitje

Ballonvaren in Steenwijk

Ballonvaren boven Overijssel? Dat is het leukste uitje van Noordoost-Nederland! Maak het nóg leuker en stap op in Steenwijk. Hier in de Kop van Overijssel is vanaf grote hoogte zóveel moois te zien, dat moet je een keer meemaken. Samen met je vrienden, collega’s of familie natuurlijk. Kies dus snel een datum, boek die ballonvaart boven jouw regio én… geniet! 

Ballonvaren vanuit Steenwijk is ook echt genieten. Een belevenis om nooit te vergeten. De omgeving is hier rijk aan dorpen, kleine steden, grote groene vlakten en uitgestrekt wateren. Ga je voor een gevarieerd uitzicht, dan is het goed ballonvaren boven Overijssel. Al tijdens het opstijgen zie je met eigen ogen wat Steenwijk zo uniek maakt. De Grote of Sint-Clemenskerk, Rams Woerthe en het Stadspark, de oude stadsgrachten en stadswallen… Heb je het allemaal nog nooit vanuit een heteluchtballon bekeken? Dan is dit je kans! 

Ballonvaren begint in Steenwijk

Dit stukje Nederland is op elk vlak uniek te noemen. Zóveel verschillende natuurgebieden bij elkaar, dat tref je niet overal. Voert de wind ons in zuidelijke richting dan ga je veel bijzonders zien! Over landerijen varen we rustig over of langs het wereldberoemde Giethoorn, het Venetië van het Noorden, met zijn overbekende Dwarsgracht en de honderden bootjes met - veelal Japanse - toeristen. 

Een stukje verder liggen Nijeveen, Wanneperveen en daarachter het bekende plaatsje Meppel. De Meppeler toren, de grachten, de molens. Niet te missen! En varen we iets verder in zuidwestelijke richting dan wacht je een overvloed aan natuur- en watergebieden: Belt-Schutsloot en Nationaal Park Weerribben-Wieden met de glinsterende Blauwe Hand, Belterwijde en Beulakerwijde. Sint Jansklooster, Kadoelen, Heeteveld en De Krieger omringen het gebied als herkenbare dorpjes. Prachtig om van boven te zien en beleven! 

Jouw GreetZZ ballonvaart boven Overijssel, onvergetelijk!

Varen we vanuit Steenwijk echter naar het oosten dan mag je rekenen op minstens zo mooie vergezichten en uitzichten. Via Darp en langs de N371 zie je al snel Ruinen liggen. Goed kijken, misschien zie je de wit en bruine kuddes van de schaapskooi bewegen over de paarse heidevelden. En kijk je iets verder dan zie groen, groen en nog meer groen: Dwingelerveld in al z’n glorie! 

Vergeet ook niet om je heen te kijken, langs de gehele horizon, want achter Pesse, Fluitenberg en Echten ligt een bekende plaats hier in Drenthe - inderdaad, we zijn de provinciegrens overgevaren. Aan de horizon zie je Hoogeveen. Herken je de hoekige, grijze watertoren? En het grootse Raadhuis? Terwijl je in de verte kijkt zie misschien wel Coevorden liggen, en Dalen. En misschien wel Emmen met het grote dierenpark Wildlands. 

De Kop van Overijssel ligt zó gunstig voor een ballonvaart, elke richting die de wind in petto heeft, is goed. Als we in noordelijke richting varen, ga je Friesland ontdekken. Heerenveen, Joure, Drachten, ze liggen allemaal aan je voeten. En kijk vooral ook naar het westen, want met het IJsselmeer en Markermeer aan de horizon lijkt de wereld geen einde te hebben. 

Oneindig mooi dus, een ballonvaart boven Noordoost-Nederland. Ontdek Overijssel en Drenthe van boven met GreetZZ Ballonvaarten. Datum kiezen en boeken, dat is alles wat je hoeft te doen voor een geweldige belevenis. Oh ja, en genieten natuurlijk!

 

Bel ons in Steenwijk: 0521 745 013

Ballonvaart Steenwijk: het mooiste uitje | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Steenwijk
De Beek 1
8341 TC Steenwijk
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0521 745 013

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Steenwijk vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Steenwijk vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Steenwijk vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 400 reviews
Klantbeoordelingen
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Steenwijk?

Ballonvaart foto's Steenwijk