Steenwijk Bel 0521 745 013

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Steenwijk

De mooiste aanbiedingen in de regio Steenwijk

Ballonvaart Steenwijk: het mooiste uitje

Ballonvaren in Steenwijk

Ballonvaren boven Overijssel? Dat is het leukste uitje van Noordoost-Nederland! Maak het nóg leuker en stap op in Steenwijk. Hier in de Kop van Overijssel is vanaf grote hoogte zóveel moois te zien, dat moet je een keer meemaken. Samen met je vrienden, collega’s of familie natuurlijk. Kies dus snel een datum, boek die ballonvaart boven jouw regio én… geniet! 

Ballonvaren vanuit Steenwijk is ook echt genieten. Een belevenis om nooit te vergeten. De omgeving is hier rijk aan dorpen, kleine steden, grote groene vlakten en uitgestrekt wateren. Ga je voor een gevarieerd uitzicht, dan is het goed ballonvaren boven Overijssel. Al tijdens het opstijgen zie je met eigen ogen wat Steenwijk zo uniek maakt. De Grote of Sint-Clemenskerk, Rams Woerthe en het Stadspark, de oude stadsgrachten en stadswallen… Heb je het allemaal nog nooit vanuit een heteluchtballon bekeken? Dan is dit je kans! 

Ballonvaren begint in Steenwijk

Dit stukje Nederland is op elk vlak uniek te noemen. Zóveel verschillende natuurgebieden bij elkaar, dat tref je niet overal. Voert de wind ons in zuidelijke richting dan ga je veel bijzonders zien! Over landerijen varen we rustig over of langs het wereldberoemde Giethoorn, het Venetië van het Noorden, met zijn overbekende Dwarsgracht en de honderden bootjes met - veelal Japanse - toeristen. 

Een stukje verder liggen Nijeveen, Wanneperveen en daarachter het bekende plaatsje Meppel. De Meppeler toren, de grachten, de molens. Niet te missen! En varen we iets verder in zuidwestelijke richting dan wacht je een overvloed aan natuur- en watergebieden: Belt-Schutsloot en Nationaal Park Weerribben-Wieden met de glinsterende Blauwe Hand, Belterwijde en Beulakerwijde. Sint Jansklooster, Kadoelen, Heeteveld en De Krieger omringen het gebied als herkenbare dorpjes. Prachtig om van boven te zien en beleven! 

Jouw GreetZZ ballonvaart boven Overijssel, onvergetelijk!

Varen we vanuit Steenwijk echter naar het oosten dan mag je rekenen op minstens zo mooie vergezichten en uitzichten. Via Darp en langs de N371 zie je al snel Ruinen liggen. Goed kijken, misschien zie je de wit en bruine kuddes van de schaapskooi bewegen over de paarse heidevelden. En kijk je iets verder dan zie groen, groen en nog meer groen: Dwingelerveld in al z’n glorie! 

Vergeet ook niet om je heen te kijken, langs de gehele horizon, want achter Pesse, Fluitenberg en Echten ligt een bekende plaats hier in Drenthe - inderdaad, we zijn de provinciegrens overgevaren. Aan de horizon zie je Hoogeveen. Herken je de hoekige, grijze watertoren? En het grootse Raadhuis? Terwijl je in de verte kijkt zie misschien wel Coevorden liggen, en Dalen. En misschien wel Emmen met het grote dierenpark Wildlands. 

De Kop van Overijssel ligt zó gunstig voor een ballonvaart, elke richting die de wind in petto heeft, is goed. Als we in noordelijke richting varen, ga je Friesland ontdekken. Heerenveen, Joure, Drachten, ze liggen allemaal aan je voeten. En kijk vooral ook naar het westen, want met het IJsselmeer en Markermeer aan de horizon lijkt de wereld geen einde te hebben. 

Oneindig mooi dus, een ballonvaart boven Noordoost-Nederland. Ontdek Overijssel en Drenthe van boven met GreetZZ Ballonvaarten. Datum kiezen en boeken, dat is alles wat je hoeft te doen voor een geweldige belevenis. Oh ja, en genieten natuurlijk!

 

Beoordeling op basis van 282 reviews
Klantbeoordelingen
Klantbeoordelingen
9.5 / 10

Ballonvaren in Steenwijk?

Ballonvaart foto's Steenwijk