Alphen a/d Rijn Bel 0172 788 101

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Alphen aan den Rijn

De mooiste aanbiedingen in de regio Alphen aan den Rijn

Ballonvaart boven Alphen aan den Rijn. Ontdek de randstad van boven!

Ballonvaren in Alphen aan den Rijn

Een ballonvaart over Alphen aan de Rijn is een unieke ontmoeting met de Randstad. Juist vanwege de bijzondere en centrale ligging is Alphen aan de Rijn een populaire opstapplaats voor een ballonvaart. Het Groene Hart, de Noordzee en de kustlijn: zet je blik op oneindig!

Een ballonvaart over Zuid-Holland? Dan is Alphen aan de Rijn jouw opstapplaats! Het is misschien wel de fijnste plek om op te stijgen voor een ballonvaart over de Hollandse randstad. Want dat is de omgeving die je hier van grote hoogte gaat zien en beleven. Het beste van de stad en het mooiste van het Groene Hart.

Jouw ballonvaart begint in Alphen aan de Rijn

Ballonvaren tussen de grootste steden van het land, dat is een bijzondere ervaring. Boek je een ballonvlucht vanuit Alphen aan de Rijn dan staat je iets bijzonders te wachten: een gevarieerde mix van stad en natuur. De GreetZZ luchtballon laat zich natuurlijk meevoeren door de wind. Dus waar je overheen zweeft is altijd een verrassing! Zeker is dat je deze vlucht lang zal bijblijven,

Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Het is de driehoek die Alphen aan de Rijn omarmt. De uitzichten zullen dan ook fantastisch zijn. Je herkent bekende gebouwen en ziet drukke wegen vanuit een verrassend perspectief. Wat je ook zal verrassen is de schoonheid van het Groene Hart. Uitgestrekte weilanden, smalle slootjes en grazende beesten. Alles is te zien vanuit de ruime mand van jouw GreetZZ heteluchtballon.

Ballonvlucht met zeezicht

Omdat Alphen aan de Rijn dicht bij zee ligt, moet je tijdens de ballonvaart vooral ook je blik naar de horizon richten. Als het weer een beetje meezit, is de kans heel groot dat je de kustlijn en de Noordzee ziet. Zeg nou zelf: hoe vaak heb je zo’n prachtig uitzicht vanaf deze hoogte…? Trakteer jezelf en je vrienden of collega’s op iets unieks. Stap in een luchtballon, vertrek vanuit Alphen aan de Rijn. Een ware belevenis, dat beloven we!

 

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Alphen a/d Rijn vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Alphen a/d Rijn vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Alphen a/d Rijn vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 13 reviews
Klantbeoordelingen regio Alphen aan den Rijn
Klantbeoordelingen
9.8 / 10

Ballonvaren in Alphen aan den Rijn?

Ballonvaart foto's Alphen aan den Rijn