Hoensbroek Bel 045 303 0362

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Hoensbroek

De mooiste aanbiedingen in de regio Hoensbroek

Ballonvaren Hoensbroek, geweldige ervaring!

Ballonvaren in Hoensbroek

Ballonvaren boven Hoensbroek, een perfecte startplek om Limburg van boven te bekijken! Hier in het zuidelijkste staartje van Nederland zie je Limburg op z’n mooist. Elke windrichting is goed, want deze provincie heeft veel bijzonders in petto. Begin je ballonvlucht dus in Hoensbroek en reken op prachtige uitzichten.

Hoensbroek is op en top Limburg, dat zal je zeker opvallen wanneer je een ballonvaart maakt vanuit dit zuidelijke deel van Limburg. Al bij het opstijgen weten je ‘dit wordt een unieke ervaring’. De Grote Johannes Evangelistkerk met z’n ranke torenspits laat je precies weten waar je bent. En net buiten het dorp ligt misschien wel het bekendste herkenningspunt: Kasteel Hoensbroek met z’n maar liefst drie opvallende torens. Verder varen? Doen we!

Hoensbroek en ballonvaren: da’s Limburg op z’n best

Welkom in Hoensbroek. Of eigenlijk: welkom in Limburg, dé plek voor jouw ballonvlucht. Net het dorp uit zie je al waarom. Natuurgebied Koumenberg valt meteen op. Kronkelende paadjes die naar het uitkijkpunt leiden. Hier is dankbaar gebruik gemaakt van het karaktervolle glooiende Limburgse landschap.

Varen we verder naar het oosten dan komen we via Rennemig en Heksenberg bij een van de bekendste natuurgebieden in de regio, De Brunssummerheide. Uitgestrekt zover als het oog kan kijken, vol van heide en snuffelend wild. Wie weet zie je de reeën en herten lopen vanuit de mand van jouw GreetZZ heteluchtballon. Een unieke ervaring, vooral omdat het ook bovenin heel stil een rustig is. Een bijna serene ervaring zelfs!

Jouw ballonvaart over Hoensbroek: onvergetelijk!

Natuur in overvloed dus. Net als de ontelbare hoeveelheid dorpjes en streken in het Limburgse land. Rondom Hoensbroek liggen er vele zij aan zij. Mariarade, Rumpen, Brunsum, Merkelbeek, Schinveld… En in westelijke richting Kathagen, Nuth, Schinnen en verderop Geleen. Oh, en natuurlijk Sittard, ook een van de bekende plaatsjes in de voormalige Westelijke Mijnstreek. Niet in de laatste plaats om een beroemde oud-inwoner Toon Hermans.

Trouwens, ballonvaren in dit deel van Limburg kan maar zo betekenen dat we de grens overgaan. Letterlijk, want via Heerlen, Landgraaf (ja, van het bekende PinkPop Festival) en Kerkrade steken we zo de Duitse grens over. Würselen, Alsdorf en Geilenkirchen? Ze liggen aan de horizon. Geef je ogen dus goed de kost!

  Laat jezelf en je vrienden, collega’s of medewerkers betoveren door het Limburgse landschap. Boek een ballonvlucht Hoensbroek via GreetZZ ballonvaarten. Stap in en vooral: geniet!

 

Bel ons in Hoensbroek: 045 303 0362

Ballonvaren Hoensbroek, geweldige ervaring! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Hoensbroek
Klinkertstraat 118
6433 PB Hoensbroek
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 045 303 0362

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Hoensbroek vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Hoensbroek vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Hoensbroek vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 1 reviews
Klantbeoordelingen regio Hoensbroek
Klantbeoordelingen
10.0 / 10

Ballonvaren in Hoensbroek?

Ballonvaart foto's Hoensbroek