Roermond Bel 0475 788 100

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Roermond

De mooiste aanbiedingen in de regio Roermond

Ballonvaren Roermond: onvergetelijk!

Ballonvaren in Roermond

Start jouw ballonvlucht in Roermond en je weet zeker dat je iets bijzonders gaat beleven. De stad aan de Maas, in het onderste deel van Limburg, is een ware bezienswaardigheid vanuit de lucht. Wij begrijpen goed dat veel liefhebbers Roermond als opstapplaats kiezen voor een ballonvaart over Zuid-Limburg!

Ballonvaren over Limburg begint in Roermond, horen we wel eens zeggen. Natuurlijk zijn er meer opstapplaatsen in de regio, zoals Weert, Venlo en Sittard, maar Roermond heeft wel iets heel bijzonders. Vooral als je van een waterrijk gebied houdt. De stad ligt immers op de plek waar de Roer en de Maas samenkomen. En wat te denken van de Maasplassen, de meren in het Limburgse Maasland?

Ballonvaren in Zuid-Limburg? Doen!

De Maasplassen zijn een lust voor het oog, vooral wanneer je ze vanuit een GreetZZ heteluchtballon bekijkt. Je ziet er stranden, jachthavens en bijzondere natuurgebieden. Het is zelfs het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Adembenemend vanaf grote hoogte. Vanaf hier heb je ook een wijds uitzicht over Roermond. De Sint-Christoffel kathedraal, de Munsterkerk, het Carmelitessenklooster en, iets uit een heel andere tijd, Designer Outlet Roermond. Geweldig om allemaal eens in vogelperspectief te bekijken.

Ballonvaren, het leukste uitje in Roermond

Een ballonvaart over Zuid-Limburg is natuurlijk meer dan alleen Roermond. De wijde omgeving heeft bijzonder uitzichten en vergezichten in petto. Varen we oostwaarts dan zijn we al zijn bij de Duitse grens waar iets heel bijzonders ligt: grenspark Maas-Schwalm-Nette, dat de gemeente Roermond deelt met onze oosterburen. De natuurgebieden in dit park variëren van vogelrijke plekken tot verstilde vlakte en ruige zandgebieden. Dat ziet er prachtig uit van een heteluchtballon!

Eigenlijk is alles hier even bijzonder, of we nu richting Leeuwen en Asselt varen, over de A73 naar Thuserhof, of via Merum naar Linne. Het is overal genieten wanneer jouw GreetZZ luchtballon vertrekt vanuit Roermond. Boek een ballonvlucht en zie Zuid-Limburg zoals je haar nog nooit zag!

 

Bel ons in Roermond: 0475 788 100

Ballonvaren Roermond: onvergetelijk! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Roermond
De Weerd 69
6041 TK Roermond
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0475 788 100

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Roermond vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Roermond vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Roermond vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 7 reviews
Klantbeoordelingen regio Roermond
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Roermond?

Ballonvaart foto's Roermond