Nijmegen Bel 024 808 0100

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Nijmegen

De mooiste aanbiedingen in de regio Nijmegen

Ballonvaart Nijmegen: stap in en geniet!

Ballonvaren in Nijmegen

Ballonvaart en Nijmegen gaan perfect samen, want deze regio in de provincie Gelderland is werkelijk prachtig vanuit een heteluchtballon. Dat krijgen we élke keer te horen van onze verraste passagiers. We kunnen dus met recht zeggen: Nijmegen is een top opstapplaats voor een ballonvaart over Gelderland!

Nijmegen met haar oude binnenstad is een opvallende verschijning vanuit een heteluchtballon. Deze stad, met zijn Romeinse geschiedenis, valt vooral ook op door zijn ligging tussen rivieren de Maas en de Waal en bijna tegen de Duitse grens. Samen met steden als Wijchen, Beuningen en Berg en Dal maakt Nijmegen deel uit van het Rijk van Nijmegen. Een gebied bij uitstek om met een GreetZZ heteluchtballon te verkennen.

GreetZZ Ballonvaarten, genieten op grote hoogte!

Varen we met onze heteluchtballon vanuit Nijmegen richting het oosten dan kruizen we al snel rivier de Waal met zijn bloemrijke uiterwaarden, vol van nevengeulen en rivierduinen. Een bijzonder gezicht vanuit jouw extra ruime en comfortabele GreetZZ ballonmand. Leuk detail: onze grootste ballonmand is maar liefst 6,5 meter lang en biedt plek aan wel 32 passagiers plus onze piloot. Daarmee zijn we uniek in de wereld. Dat is nog eens een bijzonder uitje in Nijmegen!

Terug naar jouw ballonvlucht Nijmegen: we zijn Nijmegen uit en varen verder via Elst richting Arnhem, als de wind het zo heeft bedacht natuurlijk. Aan de horizon zie je de groene randen van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Wie weet hoe dichtbij we komen… Het kan ook zijn dat de wind ons naar het westen blaast. Dwars door het rivierengebied langs de Waal richting Dodewaard en Druten. Misschien zien we aan de andere kant van de Nederrijn wel Wageningen en Rhenen liggen, of het Renkums Beekdal aan de horizon…

Ballonvaren in Nijmegen: plezier gegarandeerd

  De windrichting bepaalt welke kant we opvliegen in onze GreetZZ luchtballon vanuit Nijmegen. Wij kunnen je nu al vertellen dat, als het weer een beetje meezit, je meer zal zien en verder kun kijken dan je nu bedenkt. Dat maakt een ballonvaart in Gelderland zo spannend en bijzonder. Verras je partner, vrienden, medewerkers én jezelf: boek een ballonvaart bij GreetZZ. Succes en plezier gegarandeerd!

 

Bel ons in Nijmegen: 024 808 0100

Ballonvaart Nijmegen: stap in en geniet! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Nijmegen
Stadionplein 1
6532 AJ Nijmegen
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 024 808 0100

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Nijmegen vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Nijmegen vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Nijmegen vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 8 reviews
Klantbeoordelingen regio Nijmegen
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Nijmegen?

Ballonvaart foto's Nijmegen