Zwolle Bel 038 808 0100

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Zwolle

De mooiste aanbiedingen in de regio Zwolle

Ballonvaren over Zwolle en omgeving!

Ballonvaren in Zwolle

Een ballonvaart over regio Zwolle, dat moet je (minstens) één keer in je leven gedaan hebben. De Hanzestad en de provincie Overijssel hebben heel wat bezienswaardigheden, zéker vanuit de lucht een must see! Stap op in Zwolle en maak een ballonvlucht om nooit te vergeten.

Ballonvaren over Overijssel begint in Zwolle. Elke windrichting heeft z’n eigen schoonheid en bijzonderheden. Ook Zwolle zelf is een juweel. De stadsgracht die de gehele binnenstad omarmd, de middeleeuwse Sassenpoort, museum De Fundatie met de hypermoderne en inmiddels bekende ‘wolk’ op het dak. En natuurlijk rivier de IJssel met zijn uiterwaarden. Deze stad is absoluut een ballonvaart waard. Al is het alleen al omdat we er op steenworp afstand van het oude centrum kunnen opstijgen, vanuit het Wezenlandenpark.

Jouw GreetZZ ballonvlucht begint in Zwolle

Er is natuurlijk veel meer te zien boven Zwolle en omgeving. Steken we in zuidwestelijke richting de IJssel én de grens met provincie Gelderland over, dan varen we over het mooie Hattem met zijn schilderachtige straatjes. Via Wezep en achter Elburg verschijnt het Veluwemeer aan de horizon. Gaan we er voorbij dan zien we Biddinghuizen en Dronten liggen, midden in het vlakke polderlandschap.

Ballonvaren vanaf Zwolle is altijd een goed idee, ook als de wind ons meeneemt naar het noorden. Op weg naar Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis zien we in de verte Meppel liggen met z’n bekende Meppeler toren. En ook natuurgebied Nationaal Park Weerribben-Wieden is zichtbaar aan de horizon. Open water, meren, moerasbos… een uniek gebied in Nederland.

Minstens zo uniek is het Vechtdal in oostelijke richting, waar Dalfsen, Ommen, Lemele en Beerze midden in een bijzonder groene omgeving liggen. Hier kronkelt de Overijsselse Vecht door het landschap langs bossen, heide en landgoederen. Het natuurschoon is onbegrensd in deze provincie, want recht onder dit gebied ligt de prachtige Sallandse Heuvelrug. Bekend in heel Nederland vanwege zijn golvende heidevelden en bossen die uitstrekken van Hellendoorn tot en met Holten.

Kijk op Zwolle, zicht op Overijssel tijdens jouw ballonvlucht

Is de wind ons gunstig gezind op de dag van jouw ballonvaart, dan varen we misschien wel in zuidoostelijke richting. Daar wacht je een bijzondere verrassing: Heino met Kasteel Het Nijenhuis. De beeldentuin bij dit museum is een bijzonder gezicht. En zeg nou zelf, hoe vaak bekijk je kunst vanuit dit perspectief…?

We kunnen nog veel meer redenen bedenken om een ballonvlucht boven Zwolle te maken. Maar het mooiste is om het zelf te ervaren. Het is ronduit genieten wanneer jouw GreetZZ luchtballon vertrekt vanuit Zwolle, dé opstapplaats voor een onvergetelijke vaart. En dát is een belofte. Boek een ballonvlucht en verras jezelf, je vrienden of je collega’s!

 

Bel ons in Zwolle: 038 808 0100

Ballonvaren over Zwolle en omgeving! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Zwolle
Almelose Kanaal 43
8011 KS Zwolle
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 038 808 0100

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Zwolle vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Zwolle vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Zwolle vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 6 reviews
Klantbeoordelingen regio Zwolle
Klantbeoordelingen
10.0 / 10

Ballonvaren in Zwolle?

Ballonvaart foto's Zwolle