Woerden Bel 0348 788 104

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Woerden

De mooiste aanbiedingen in de regio Woerden

Woerden en ballonvaren: een topcombinatie!

Ballonvaren in Woerden

Een ballonvaart boven de provincie Utrecht begint in Woerden. Het is een van de fijnste opstapplaatsen voor jouw belevenis in de lucht of voor een verrassend cadeau aan je vrienden, familie of collega’s! Ontdek Woerden en regio Utrecht vanuit een luchtballon van GreetZZ. Plezier verzekerd!

Ballonvaren over het Groene Hart, dat moet je minstens één keer beleefd hebben. Stap je op in Woerden dan heb je iets bijzonders in het vooruitzicht. Of moeten we zeggen: een bijzonder uitzicht! De Middeleeuwse kern van Woerden is namelijk uniek. Het oude centrum heeft de vorm van een ster en wordt omlijst door een brede gracht. De Sint-Bonaventurakerk met zijn spitse toren en de al even opvallende Opstandingskerk, je herkent ze meteen. Alles bij elkaar een onvergetelijk uitzicht op Woerden tijdens het ballonvaren.

Jouw ballonvaart boven de Randstad begint in Woerden

De omgeving van Woerden is werkelijk een plaatje. De stad ligt in het oosten van het Groene Hart, het natuurlijke gebied dat wordt omringd door de Randstad. Welke richting we ook opvaren, de horizon en de skylines zijn altijd indrukwekkend. Oostwaarts ligt uiteraard de bekendste stad van de provincie: Utrecht. Een niet te missen skyline met de Domtoren en Rabotoren, de Stadskantoren en de Prins Clausbrug. Je ziet ze allemaal, als de wind en het weer een beetje meewerken natuurlijk.

Heeft de wind een andere richting in gedachten? Ook dan wordt jouw ballonvlucht vanuit Woerden over de Randstad een topervaring. Via Kamerik en Wilnis varen we zo richting Vinkeveen, mét daarachter de Vinkeveense Plassen: het bekende natuur- en watersportgebied dat grenst aan bekende plaatsen als Baambrugge, Loenersloot, Abcoude en Waver. Of wat te denken van de Loosdrechtse Plassen achter Breukelen? Heb je deze uitgestrekte plassen tussen Amsterdam en Utrecht ooit vanuit een luchtballon bekeken? Het kan bij GreetZZ!

Instappen, opstijgen en genieten van de ballonvlucht vanaf Woerden

Stap je in Woerden in voor een ballonvaart en staat de wind richting het Westen? Dan kan het maar zo zijn dat we de provincie Zuid-Holland binnenvaren en via Bodegraven en Swammerdam richting Alphen aan den Rijn gaan. Vogelspaak Avifauna, het Archeon, korenmolen De Eendracht, stuk voor stuk punten die je aan de horizon zal zien. Misschien vaar je er zelfs overheen tijdens je ballonvaart vanuit Woerden! Trouwens, ook Gouda ligt vlakbij Woerden. De kans is dus best groot dat je deze stad aan de horizon ziet glinsteren. De stad me het beroemde vijftiende-eeuwse stadhuis op de Markt, de Sint Jan en de havens. Eigenlijk maakt het niet uit hoe de wind staat wanneer je een ballonvaart vanuit Woerden boekt. Elk stukje van de provincie Utrecht is perfect voor een ballonvaart. Boeken, instappen en genieten. Een ware belevenis, dat beloven we!

 

Bel ons in Woerden: 0348 788 104

Woerden en ballonvaren: een topcombinatie! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Woerden
Oostsingel 18
3441 GC Woerden
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0348 788 104

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Woerden vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Woerden vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Woerden vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 1 reviews
Klantbeoordelingen regio Woerden
Klantbeoordelingen
10.0 / 10

Ballonvaren in Woerden?

Ballonvaart foto's Woerden