Waalwijk Bel 0416 788 102

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Waalwijk

De mooiste aanbiedingen in de regio Waalwijk

Ballonvlucht Waalwijk, een verrassend uitje!

Ballonvaren in Waalwijk

Een luchtballon in Waalwijk, je ziet het vaak. Begrijpelijk, want Waalwijk is een prachtige opstapplaats voor een indrukwekkende ballonvaart. Midden in de provincie Noord-Brabant en omringt door de mooiste dorpen, steden en natuurgebieden. Een ballonvaart in dit stukje Nederland is altijd een schot in de roos! 

Met zijn ligging tussen Kaatsheuvel, Drunen, Tilburg en Den Bosch weet iedereen Waalwijk te vinden. Het is dan ook een fijne stad, om te winkelen in het oude centrum of op de bekende meubelboulevard, maar vooral wanneer je van natuur houdt. Want naast steden wordt Waalwijk ook omarmd door veel groen en water. Een afwisselend panorama dus vanuit onze ruime GreetZZ luchtballon!

Ballonvlucht over Waalwijk, sprookjesachtig mooi! 

Varend over Waalwijk besef je wat de stad allemaal te bieden heeft. Het gezellig centrum met leuke winkelstraten, de opvallende Sint-Janskerk met zijn bijzondere koepels en toren, het gemeentehuis met de bekende trapgevel… Ook nét buiten de stad is veel te zien. Hoor je de naam Kaatsheuvel, dan denk je immers aan De Efteling. ’s Lands bekendste sprookjespark ligt op steenworp afstand, recht onder Waalwijk. Een unieke ervaring om zelf eens langs het park te zweven, hoger dan de fakir en reus Langnek. Het begint allemaal met een ballonvlucht vanuit Waalwijk!

Eveneens onder Waalwijk ligt Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Het natuurgebied wordt ook wel eens de Brabantse sahara genoemd. Je ziet hier grote zandvlaktes, heidevelden en bossen. Vanuit een luchtballon ervaar je de schoonheid van deze ‘lappendeken’ op een geheel nieuwe manier. Een aanblik die je niet snel zal vergeten!

Ballonvaren vanuit Waalwijk, een unieke ervaring!

Varen we de andere richting uit, ten noorden van Waalwijk, dan mag je uitkijken naar prachtige uitzichten. Want eenmaal rivier de Bergsche Maas gekruist, reikt je blik tot ver over de uitgestrekte landerijen. Kijk voorbij Waardhuizen en Rijswijk en zie de Afgedamde Maas en de Waal aan de horizon schitteren. Er wacht je nog iets bijzonders wanneer de wind ons meeneemt in noordwestelijke richting, want aan de andere kant van de Bergsche Maas ligt Nationaal Park De Biesbosch. Dit is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa en dat zie je meteen vanuit de ruime mand van een GreetZZ luchtballon! Een opvallend schouwspel van groene velden, vloedbossen, kreken en plassen.

Eigenlijk is alles hier even mooi en bijzonder, of we nu richting Tilburg, Oosterhout, Woudrichem of Den Bosch varen. Het is altijd en 100% genieten wanneer jouw GreetZZ ballonvaart vertrekt vanuit Waalwijk. Boek een ballonvlucht en zie Noord-Brabant zoals je haar nog nooit zag!

 

Bel ons in Waalwijk: 0416 788 102

Ballonvlucht Waalwijk, een verrassend uitje! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Waalwijk
Vijverlaan 10
5143 NH Waalwijk
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 0416 788 102

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Waalwijk vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Waalwijk vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Waalwijk vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 7 reviews
Klantbeoordelingen regio Waalwijk
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Waalwijk?

Ballonvaart foto's Waalwijk