Hilversum Bel 035 303 1402

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Hilversum

De mooiste aanbiedingen in de regio Hilversum

Ballonvaren rond Hilversum? Een ware belevenis

Ballonvaren in Hilversum

Noord-Holland op z’n best, dat is ballonvaren rond Hilversum. Midden in Nederland, tussen natuur- en watergebieden, grote steden en kleine Gooise dorpen: stap in een GreetZZ heteluchtballon en beleef de provincies Noord-Holland en Utrecht vanaf grote hoogte. 

Hilversum als opstapplaats voor een onvergetelijke ballonvaart? Goed idee! Of stap je liever op in Amersfoort of Soest? Waar je ook opstapt en opstijgt vanuit hartje Nederland, elke GreetZZ ballonvaart is een feest. Voor jezelf en zeker ook voor je vrienden, familie of collega’s. En dat feest begint bij een boeking. Je bent dus op de juiste plek! 

Jouw GreetZZ ballonvaart vanuit Bergen op Zoom! 

Hilversum en omgeving zijn geknipt voor een ballonvaart. Zoveel fijne dorpen, plaatjes en natuurgebieden in deze groene, Gooise regio! Al bij het opstijgen zie de bekende punten van Hilversum: het Media Park, de televisietoren, het opvallende gebouw ven Beeld & Geluid en niet te vergeten het prachtige Raadhuis ontworpen door architect Dudok. 

Direct rond Hilversum ligt de natuur aan je voeten. Het Goois Natuurreservaat, de Hoorneboegse Heide en het Corversbos. En neemt de wind ons verder mee in zuidoostelijke richting dan varen we via het groene Hooge Vuursche richting Soest - met Paleis Soestdijk - en Amersfoort. De kenmerkende punten van deze stad ken je vast! De Sint-Joriskerk en de Hof, de stadsgrachten en natúúrlijk de Koppelpoort, één van de bekendste en zeldzame waterpoorten van Nederland. 

Ballonvaren in Noord-Holland… Ervaar het zelf! 

Laat de wind maar bepalen welke kant we opgaan, want stap je op in of rond Hilversum dan ga je altijd iets moois zien. In westelijke richting zie bijvoorbeeld al snel de Loosdrechtse Plassen schitteren aan de horizon. Vuntus, Wijde Blik, de Waterleidingplas… Zo ver als dat je kunt kijken fonkelt het water. En daaromheen natuurlijk bekende plaatsen als Tienhoven, Lossdrecht en Kortenhoef. 

Noordwaarts? Heeft de wind er zin in, dan varen we omhoog richting Bussum, Hilversumse Meent en Naarden, de bekende vestingstad met de stervormige binnenstad en gracht. Verder richting het Gooi? Misschien zie je Eemnes liggen, of Blaricum en Huizen aan het Eemmeer. 

Ballonvaren in Noord-Holland of Utrecht is altijd een bijzondere ervaring. Het kan bovendien op het moment dat jij en je vrienden of medewerkers dat het liefst beleven. ’s Ochtends de omgeving laten zien aan een zakenrelatie? Of ’s avonds iets te vieren met vrienden? Pak de agenda maar vast, want bij GreetZZ Ballonvaarten kun je kiezen uit meer dan 1000 ballonvluchten, op het moment dat het jullie uitkomt!. Wij wensen je nu al een onvergetelijke ballonvaart!

 

Bel ons in Hilversum: 035 303 1402

Ballonvaren rond Hilversum? Een ware belevenis | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Hilversum
Noodweg 43
1213 PW Hilversum
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 035 303 1402

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Hilversum vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Hilversum vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Hilversum vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 2 reviews
Klantbeoordelingen regio Hilversum
Klantbeoordelingen
9.8 / 10

Ballonvaren in Hilversum?

Ballonvaart foto's Hilversum