Oldenzaal Bel 074 808 0200

GreetZZ Ballonvaren

Ballonvaart Oldenzaal

De mooiste aanbiedingen in de regio Oldenzaal

Ballonvlucht Oldenzaal: Onvergetelijk uitje!

Ballonvaren in Oldenzaal

Aan de oostelijke grens van Overijssel is het prachtig ballonvaren. Vooral wanneer je opstapt in Oldenzaal. Deze stad heeft zijn ligging mee, dat zie je meteen zodra onze heteluchtballon opstijgt. Je raakt in hoger sferen wanneer je de geweldige omgeving van bovenaf bekijkt. Een ballonvaart vanuit Oldenzaal? Doen!

Overijssel verken je het beste tijdens een ballonvlucht vanuit Oldenzaal! Deze stad, met wortels in de Romeinse tijd, zal je doen verbazen. (Waardoor je nieuwsgierigheid voor de rest van Overijssel direct geprikkeld is!) Gebouwen als de Sint-Plechelmusbasiliek, het Oude Stadhuis en de opvallende Watertoren zien er van bovenaf heel anders uit. En dat geldt voor alles wat jij en je vrienden of collega’s tijdens het ballonvaren boven Noordoost-Nederland gaan bekijken.

Ballonvaren over Oldenzaal? Dat doe je in Overijssel!

Hier vlakbij de Duitse grens is het landschap gevarieerd en groen. Je kijkt je ogen uit, dat is zeker. Alleen al vanwege de veel dorpen en steden die om Oldenzaal heen liggen. Want varen we zuidwaarts dan is het een kwestie van minuten voordat Enschede aan de horizon verschijnt. De Grote Kerk, de Grolsch Veste, het Rijksmuseum Twente… Goed kijken, je kunt ze maar zo herkennen. Net als Hengelo, ook die plaats laat zich graag zien in de verte. De Lambertus Basiliek, de Onze Lieve Vrouwekerk, misschien zie je zelfs het topje van de Waterstaatskerk.

Stuurt de wind onze ballonvaart vanuit Oldenzaal in noordwestelijke richting, dan wachten andere bekende plaatsen tot wij over of langs ze varen. Ootmarsum? Ken je vast en zeker. Net als Tubbergen, Geesteren en natuurlijk Almelo. En daartussen groen. Veel groen. Landerijen, boeren akkers en wijde bosgebieden.

De Duitse grens over met de luchtballon? Grote kans dat het gebeurt, mits de wind in oostelijke richting blaast. Op steenworp afstand van de grens ligt een bekende plaats: Nordhorn. Een geliefde stad bij mensen uit Denekamp - en eigenlijk de hele regio. De grote winkelcentra trekken veel shopliefhebbers en dagjesmensen. Leuk om eens te bekijken vanuit de gezellige mand van onze GreetZZ heteluchtballonnen.

Dat geldt zeker ook voor de rest van de omgeving. Heb je Bad Bentheim al eens bekeken vanuit het vogelvluchtperspectief? Of Schüttorf en Salzbergen? Het kan maar zo je uitzicht zijn, mits de wind dezelfde plannen en koers heeft.

Ballonvaren, het leukste uitje van Overijssel

Opstappen in Oldenzaal en varen over Overijssel en Duitsland. Het is een ervaring die je bijblijft. Voor vele jaren. Boek een vlucht en ontdek Noordoost-Nederland van grote hoogte! Beleef het met je vrienden, famille of medewerkers vanuit een gezellige GreetZZ heteluchtballon.

 

Bel ons in Oldenzaal: 074 808 0200

Ballonvlucht Oldenzaal: Onvergetelijk uitje! | GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaart Oldenzaal
Bornsedijk 100
7576 PG Oldenzaal
Nederland
https://www.greetzz-ballonvaart.nl/img/luchtballon.png 074 808 0200

Veel gestelde vragen

Wat kost een ballonvaart voor 2 personen

Wat een ballonvaart kost is afhankelijk van de datum en locatie. Alle beschikbare vaarten voor 2 personen voor regio Oldenzaal vind je hier . Prijzen worden weergegeven per persoon.

Wat kost een ballonvaart voor 4 personen

Hoeveel een ballonvaart kost is afhankelijk van waar en wanneer je wil varen. Alle beschikbare vaarten voor 4 personen voor regio Oldenzaal vind je hier. Prijzen worden weergegeven per persoon.

Hoe duur is een ballonvaart?

De prijs van een ballonvaart is afhankelijk van de datum en locatie. De actuele prijzen voor regio Oldenzaal vind je hier.

Hoeveel kost een ballonvaart

Ticketprijzen variëren per dag en locatie. Op onze website vind je de actuele prijs van de ballonvaart van jouw keuze.

Wanneer gaat een ballonvaart niet door?

De ballonvaart is volledig weersafhankelijk en de weersverwachtingen luisteren daarom erg nauw. In Nederland kan ongeveer 50% van alle vaarten doorgaan. De belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn de wind, regen, bewolking en temperatuur. Hier lees je meer over de optimale weerscondities voor de ballonvaart.

Ballonvaart hoeveel personen

Gemiddeld vaar je met 10 personen. Dit aantal is vooral afhankelijk van de populariteit van de betreffende vaart.

Hoe oud moet je zijn voor een ballonvaart?

We adviseren een leeftijd van +/- 6 jaar. Daarnaast moet je tenminste 1.20m lang zijn. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt en optimaal van de vaart kunt genieten!

Hoe hoog gaat een ballonvaart?

Tot welke hoogte een ballon stijgt is volledig afhankelijk van het weer. Dit varieert van een paar honderd meter tot soms wel 2000 meter.

Ballonvaart bij warm weer

Ballonvaren met warm weer is mogelijk, mits de temperaturen niet té hoog blijven. Om op te kunnen stijgen moet de lucht in de ballon warmer zijn dan die daarbuiten. Bij hogere buitentemperaturen moet de lucht in de ballon dus nóg hoger zijn. Wanneer de lucht te heet wordt is dit schadelijk voor de ballon.

Voorwaarden ballonvaart

eisen. Dat geldt ook voor de weersomstandigheden waarin wordt geopereerd. Als een ballonvaart door het weer niet door kan gaan dan is dat altijd in het belang van jouw veiligheid en kun je kosteloos een nieuwe afspraak maken. Ballonvaartweer luistert erg nauw, maar globaal gezien is een ballonvaart mogelijk wanneer het droog is, er niet teveel wind staat, er tenminste 5km zicht is, en de bewolking hoger is dan 300 meter.

Ballonvaart weer toegestaan

Het verwachte weer tijdens de ballonvaart moet globaal aan de volgende condities voldoen:

  • Minder dan 20 kilometer per uur wind aan de grond zodat we veilig kunnen starten en landen
  • Droog, wel zo prettig natuurlijk!
  • 5 km zicht of meer zodat je zo ver mogelijk kunt kijken
  • De wolken moeten hoger dan 300 meter zijn zodat we ook hoger kunnen varen
  • Geen buien en onweer in de omgeving, wel zo veilig

In Nederland is het weer op ongeveer 100 dagen per jaar geschikt voor het maken van een mooie en veilige ballonvaart.

Beoordeling op basis van 437 reviews
Klantbeoordelingen
Klantbeoordelingen
9.6 / 10

Ballonvaren in Oldenzaal?

Ballonvaart foto's Oldenzaal